Słupsk
Moderator: Moderatorzy
Słupsk
P.P.H. "BOMI" S.A.
Galeria "Viki"
76 - 200 Słupsk
ul. Wolności 6
tel.059 - 848 62 70
W ofercie produkty firm:
Schar, Smak Życia, Glutano - ale w bardzo ograniczonym wyborze.
Poza tym sporo tzw. zdrowej żywności.
[ Dodano: Pon 18 Wrz, 2006 21:36 ]
Sklep zielarsko - medyczny
ul. Wojska Polskiego 49
76 - 200 Słupsk
W ofercie makarony z Glutenexu, amarantus, mieszanki mąki bezglutenowej i ogólnie tzw. zdrowa żywność.
[ Dodano: Pon 23 Kwi, 2007 21:04 ]
Niestety, byłam ostatnio w "Bomi" i nie znalazłam już kącika z bezglutenową żywnością, jedynie pojedyncze produkty w dziale ekologicznej żywności.
Za to stoisko zielarsko-medyczne w hali targowej "Pod Wieżą" przy ul. Banacha sprowadza makarony, ciastka a na zamówienie też pieczywo 2 razy w tygodniu.
Galeria "Viki"
76 - 200 Słupsk
ul. Wolności 6
tel.059 - 848 62 70
W ofercie produkty firm:
Schar, Smak Życia, Glutano - ale w bardzo ograniczonym wyborze.
Poza tym sporo tzw. zdrowej żywności.
[ Dodano: Pon 18 Wrz, 2006 21:36 ]
Sklep zielarsko - medyczny
ul. Wojska Polskiego 49
76 - 200 Słupsk
W ofercie makarony z Glutenexu, amarantus, mieszanki mąki bezglutenowej i ogólnie tzw. zdrowa żywność.
[ Dodano: Pon 23 Kwi, 2007 21:04 ]
Niestety, byłam ostatnio w "Bomi" i nie znalazłam już kącika z bezglutenową żywnością, jedynie pojedyncze produkty w dziale ekologicznej żywności.
Za to stoisko zielarsko-medyczne w hali targowej "Pod Wieżą" przy ul. Banacha sprowadza makarony, ciastka a na zamówienie też pieczywo 2 razy w tygodniu.
- widzialem_jeza_cien
- Aktywny Nowicjusz
ewunia187 pisze:hmmm,teraz w Słupsku to ciężko z PB:( Jestem tam aktualnie na studiach i niestety od 2 lat na nic nie trafiłam. Dobrze,że na allegro zaczyna się pojawiać:)

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
-
- Aktywny Forumowicz
??
Może ktoś z Was orientuje się w sytuacji jak to wygląda teraz? tzn. czy w Słupsku są nadal sklepy z produktami bezglutenowymi??? będę bardzo wdzięczna za odpowiedź bo wybieramy się w okolice na wakacje
:) (dokładnie do Ustki- a może wiecie czy w Ustce jest też jakiś sklep b/g??)

-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
W sklepie BOMI oferta nieco lepsza niż kiedyś, większy wybór pieczywa i makaronu, jako jedyni w Słupsku mają bg kawę z cykorii. Poza tym porządne mleko sojowe i śmietanka condisoia, desery sojowe, mleko "Łagodne" z obniżoną zaw. laktozy
W każdej lokalnej Biedronce szynka drobiowa i kabanosy Konspolu.
W delikatesach w centrum handlowym Galeria Słupsk - pieczywo Bezglutenu i Schaer, konserwy rybne, makaron, ciastka, kostki bulionowe bg. Miejsce o tyle wygodne, że galeria ma swój parking (2 piętra), bez opłat i zawsze są miejsca. Wjazd od ulicy Tuwima. W CH "Pod Wieżą" jest sklepik Panaceum, gdzie można kupić wszystko z Glutenexu, pod warunkiem, że się to wcześniej zamówi - zamówienia składa się do wtorku, do południa, a dostawa przychodzi w czwartek. Można zamawiać telefonicznie - tel. 59 - 845 72 91
Można przyjeżdżać bez obawy
W każdej lokalnej Biedronce szynka drobiowa i kabanosy Konspolu.
W delikatesach w centrum handlowym Galeria Słupsk - pieczywo Bezglutenu i Schaer, konserwy rybne, makaron, ciastka, kostki bulionowe bg. Miejsce o tyle wygodne, że galeria ma swój parking (2 piętra), bez opłat i zawsze są miejsca. Wjazd od ulicy Tuwima. W CH "Pod Wieżą" jest sklepik Panaceum, gdzie można kupić wszystko z Glutenexu, pod warunkiem, że się to wcześniej zamówi - zamówienia składa się do wtorku, do południa, a dostawa przychodzi w czwartek. Można zamawiać telefonicznie - tel. 59 - 845 72 91
Można przyjeżdżać bez obawy

-
Ja to już nawet jestem na miejscu
Byłam w realu hmm kiepsko. Mam jeszcze trochę zapasów z domu. Na pewno przejadę się pod wskazane adresy. W realu mnie zdziwiło, że mają produkty firmy shne kope (chyba tak się pisze). Znam ją jedynie z paczek, które czasem rodzina przy okazji odwiedzin w Polsce z Niemiec podeśle. Trochę mało ich mieli jakieś pralinki, karmelki, zupy. Na śląsku ich jeszcze nie znalazłam. Muszę porozmawiać z Katowickim przedstawicielem reala bo te produkty są pyszne a dokładnie bardzo mi smakują ich słodkości. Może i w Katowicach je wprowadzą? Chociaż ceny są wysokie 

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

W drugim Realu, tym w Kobylnicy, tj. na wyjeździe ze Słupska w kier. Szczecina, po prawej stronie, obok Obi i w bezp. sąsiedztwie Decathlonu - łatwiej dostać wędliny bg, przede wszystkim Konspolu.
W tym centrum w Kobylnicy przy Decathlonie jest też "Piotr i Paweł", tam pojawia się pieczywo Balvitenu, ciastka i słodycze.
Przyjemnego pobytu w Słupsku i okolicach
W tym centrum w Kobylnicy przy Decathlonie jest też "Piotr i Paweł", tam pojawia się pieczywo Balvitenu, ciastka i słodycze.
Przyjemnego pobytu w Słupsku i okolicach

-
- Aktywny Forumowicz
Słupsk
Ja już trochę "opanowałam" sprawę
na razie "tfu tfu" (żeby nie zapeszyć) udaje mi się robić 2 chlebki i 12 bułek z przepisów "książkowych" i starcza to nam na tydzień. Jedziemy do Ustki co prawda autobusem lub pociągiem ale spakuję się w torbo-lodówkę i te 8 godzin jakoś to przetrzyma
tymbardziej że jedziemy nocą. Stwierdziliśmy, że jak zajdzie potrzeba to trzeba będzie się przejechać do Słupska, a jak nie to parę dni można wyżyć na granexach
Wiem też że w Ustce jest Biedrona
, która ratuje nam życie kiełbaskami konspol, a gotować obiady...muszę sama 
Nie jestem już tak mocno przerażona jak na samym początku diety i stwierdzam że Będzie Dobrze
(bo musi być)

Nie jestem już tak mocno przerażona jak na samym początku diety i stwierdzam że Będzie Dobrze

-
Pewnie, że nie ma źle. Są plusy bycia na diecie ja na przykład właśnie czekam na kuriera co mi przywiezie mąki i inne produkty z bezglutenu. Gdybym jadła normalnie to bym musiała to w rękach dźwigać a tak do domku dostanę. Człowiek musi jakieś plusy sobie znaleźć
Aha a ja odkrywam tu na miejscu coraz to nowe miejsca gdzie są produkty bg. Nie ma śle. Bo nie dosyć, że w realu to do tego piotr i paweł, bomi (zaatakowałam go w niedzielę bo mi bułki tartej brakło
) do tego pod wierzą i jeszcze na przeciw bomi w boksie chyba nr5
W jednym mieście a jest kilka punktów gdzie można się zaopatrzyć. Nie znalazłam jedynie firmy bezgluten a tą najbardziej lubię. W wielu miejscach króluje balwiten ale i spotkałam smak życia w leclerku

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.