Mc Donalds
Moderator: Moderatorzy
frytek to masz rację nie ma co jeść , a dlaczego ? ja pracuję w nocy w McDonaldzie i po każdym zamknięciu restauracji filtruje się frytury aby cały syf z frytek i mięs które się tam smaży pozostał w specjalnej skrzynce i w celu tego oczyszczenia używa się pędzla którego oczywiście wkładamy do każdej komory , więc bardzo możliwe że resztki panierki z mięsa mogą mi się przenieść na pędzlu do frytury do smażenia frytek no i wtedy już mamy wymieszane, a wiec nie polecam frytek.
-
- Forumowicz
:)
Lody też można jeść:)w kubkach plastikowych z polewą czekoladową,truskawkową,karmelową
-
- Aktywny Forumowicz
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Ziemniaczaną na pewno dodają, żeby placek się kleił. Placek ziemniaczany z mąką ziemniaczaną (skrobią, innej nie spotkałem), nadal jest plackiem z samych ziemniakówkinga pisze:Nie sądzę,aby placek był z samych ziemniaków pewnie dodają mąkę pszenną albo ziemniaczaną ale nie wiadomego pochodzenia

[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
-
- Aktywny Forumowicz
a ja piłam w niedzielę u nich kawę czarną bez żadnych dodatków, i dziś znowu piłam taką samą kawę, a co moje jelita wyprawiały po tej kawie to można napisać elaborat na ten temat. w skrócie, jakby mi ktoś je skręcał od nowa.
nie wiem co oni robią z tą kawą, może dosypują sobie jakiejś zbożowej ??? bo ja na codzień piję kawę w różnych miejscach i NIGDY nie miałam takich sensacji.
dodam że ma fatalny smak. taka kompletnie bezsmakowa
nie wiem co oni robią z tą kawą, może dosypują sobie jakiejś zbożowej ??? bo ja na codzień piję kawę w różnych miejscach i NIGDY nie miałam takich sensacji.
dodam że ma fatalny smak. taka kompletnie bezsmakowa
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Też zauważyłem, że jak bywa, że kawa z ekspresu ciśnieniowego mnie pobudza trochę, kawa z McDonalds mnie raczej zamula. Widziałem, że w ich maszynkach z tej samej rurki kapie kawa czarna i kawa z zabielaczem. Jeśli ktoś kupował wcześniej białą kawę, resztka zabielacza z rury może nakapać do później robionej czarnej. Może coś w tym kierunku? Innym jeszcze podejrzanym jest dla mnie klej w kubkach. Czytywałem na różnych stronach, że klej do papieru może zawierać gluten. Nie potwierdziłem tego, ale coś w tym może być. Jak byłem młody, to kleiłem papier roztworem mąki.
Ale ze mną jest ten problem, że najprawdopodobniej na kawę też jestem uczulony, więc może to szukanie jakiejś złudy. Choć faktem jest, że niektóre mnie zmulają od razu, a niektóre nawet nieco pobudzają.
Ale ze mną jest ten problem, że najprawdopodobniej na kawę też jestem uczulony, więc może to szukanie jakiejś złudy. Choć faktem jest, że niektóre mnie zmulają od razu, a niektóre nawet nieco pobudzają.
Ostatnio zmieniony wt 08 maja, 2012 22:21 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
ja zauważyłam, że jeszcze jakieś pół roku temu wracając z zagranicy, zatrzymałam się na kawę w McDonalds i ona faktycznie zarówno pachniała jak i smakowała kawą. teraz jest zupełnie odwrotnie. może robią sobie oszczędności i wsypują jakiś szit ???
szykuje mi się sporo wyjazdów, i wiem napewno że na czarną kawę bez cukru i innych dodatków zatrzymam się gdzieś indziej niż w McD....