Lekarze polecani
Moderator: Moderatorzy
- mamakubusia
- Aktywny Forumowicz
- madzialena
- Aktywny Forumowicz
W Lublinie własnie powstał nasz Punkt Konsultacyjny
http://celiakia.pl/index.php?option=com ... arzyszenie
na pewno warto tam się wybrać
http://celiakia.pl/index.php?option=com ... arzyszenie
na pewno warto tam się wybrać

- mamakubusia
- Aktywny Forumowicz
Witajcie
Czy możecie polecić dobrego gastroenterologa w warszawie dla osoby dorosłej?
Celiakię wykryto u mnie jak miałam 2 latka potem do 18 roku życia byłam pod opieką CZD ale od 6 lat nie byłam u żadnego lekarza poza dzisiejszą wizytą w przychodni wojskowej "Cepelek" w Warszawie u doktora Bielewicza który nawet mi nie dał dojść do głosu stwierdził że muszę sobie z tym żyć i ze mogę sobie zacząć wprowadzać gluten!!!!!! Powiedział że dwa tygodnie na diecie bg a tydzień na normalnej
po czym stwierdził że da mi takie zwykłe badanie krwi bo pewnie dawno się nie badałam. Nie byłam w stanie powiedzieć że kiedy nie przestrzegam diety to jest tragedia i nawet nie zdążyłam zadać nurtujących mnie od wielu lat pytań bo... skończył wizytę (Za to nie zapomniał wypytywać mnie o głupoty takie jak czym się zajmuję i co robię w życiu)
naprawdę nie polecam strata czasu i zdrowia bo tylko się dodatkowo zdenerwowałam... Także gdybyście mieli godnego zaufania gastroenterologa w Warszawie to bardzo proszę podajcie jakieś namiary
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam 
Celiakię wykryto u mnie jak miałam 2 latka potem do 18 roku życia byłam pod opieką CZD ale od 6 lat nie byłam u żadnego lekarza poza dzisiejszą wizytą w przychodni wojskowej "Cepelek" w Warszawie u doktora Bielewicza który nawet mi nie dał dojść do głosu stwierdził że muszę sobie z tym żyć i ze mogę sobie zacząć wprowadzać gluten!!!!!! Powiedział że dwa tygodnie na diecie bg a tydzień na normalnej

Celiakia zdiagnozowana w 1990 roku.
Proponuję Centrum Onkologii im. Marii Skłodowskiej Curie w Warszawie. Ostatnio byłam u doktora Zycha. Najważniejsze że ma pojęcie o chorobie, bada, tłumaczy, ogląda badania, zadaje pytania itp. Faktem jest, że trzeba nauczyć się z tym żyć i nikt nam nie pomoże (nie ma leku) więc tak naprawdę receptą jest dieta.amnesia pisze:Witajcie
Celiakię wykryto u mnie jak miałam 2 latka potem do 18 roku życia byłam pod opieką CZD ale od 6 lat nie byłam u żadnego lekarza poza dzisiejszą wizytą w przychodni wojskowej "Cepelek" w Warszawie u doktora Bielewicza który nawet mi nie dał dojść do głosu stwierdził że muszę sobie z tym żyć i ze mogę sobie zacząć wprowadzać gluten!!!!!! Powiedział że dwa tygodnie na diecie bg a tydzień na normalnejpo czym stwierdził że da mi takie zwykłe badanie krwi bo pewnie dawno się nie badałam. Nie byłam w stanie powiedzieć że kiedy nie przestrzegam diety to jest tragedia i nawet nie zdążyłam zadać nurtujących mnie od wielu lat pytań bo... skończył wizytę (Za to nie zapomniał wypytywać mnie o głupoty takie jak czym się zajmuję i co robię w życiu)
naprawdę nie polecam strata czasu i zdrowia bo tylko się dodatkowo zdenerwowałam... Także gdybyście mieli godnego zaufania gastroenterologa w Warszawie to bardzo proszę podajcie jakieś namiary
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Musisz zadzwonić do Centrum Onkologii - Instytut, Warszawa, Roentgena 5, tel. 22 546-20-00 lub 22 546-22-22 i zapisać się do doktora na wizytę. Z tego co pamiętam, czas oczekiwania nie jest jakoś drastycznie długo, coś około miesiącagosia.p pisze:Mi dr Zych zdiagnozował celiakie właśnie tam w szpitalu.
Teraz chciałabym się do niego wybrać z powodu złych wyników badań i zastanawiam się jak się tam zapisać ? Ja po prostu trafiłam na oddział a czy przyjmuje w jakiejś przychodni przyszpitanej ktoś wie ?
Ja byłam tam na NFZ.amnesia pisze:Monika23 Dzięki wielkie za odpowiedźa dr Zych przyjmuje prywatnie czy na nfz? Bo niestety moje skierowanie straciłam na tego konowała i raczej lekarz rodzinny nie wyda mi drugiego
więc poszłabym tym razem prywatnie.
Prywatnie przyjmuje w Polskiej Fundacji Gastroenterologii w Warszawie, Waryńskiego 10A tel. 22 825-62-99, wizyta kosztuje 150 zł.
Proponuje Ci poprosić lekarza pierwszego kontaktu o drugie skierowanie. Ja dostałam jedno do endokrynologa, gdzie trafiłam na beznadziejną Panią, która najpierw doszła do wniosku, że wyniki badań (wcześniej zrobiłam prywatnie) są tak złe, że aż niemożliwe, ale na wszelki wypadek dała mi leki (no bo po co dać skierowanie na badania??). Poszłam więc do swojego lekarza pierwszego kontaktu i powiedziałam, że nie jestem zadowolona z porady jakiej mi udzielono i nie mam zamiaru eksperymentować na sobie. Wszystko w tonie bardzo grzecznym. No i poprosiłam o drugie skierowanie. Pani doktor dała mi bez problemu.
Może więc też spróbuj tak zrobić, zawsze to kasa w kieszeni i w razie badań to możesz zrobić na NFZ.
- Magdalaena
- -#Moderator