mam lat 56 , mnie nikt nie zdiagnozował zaś od kąd pamietam mam różne kłopoty ze skórą .pojawiają sie , nasilaja lub znikaja nie wiadomo czemu.Być może stosowana mimowolnie i nieświadomo,być może podświadomie i odruchowo dieta . Zarejestrowałem sie i pisze o sobie , gdyż czytając sporo wypowiedzi na forum , znalazłemjednak część identycznych , choć rzadkich objawów u siebie . Nie wiem czy jestem przypadkiem bardzo łagodnie potraktowanym przez chorobę , czy też w ogóle nie jestem chory a uczulony na nieznane czynniki ... Objawy spotkane na forum to : łuszcząca swędząca i pękająca skóra symetrycznie na palcach rąk i nóg łokciach, kolanach .Wszelkie grzybice wykluczone ,dermatolodzy sugeruja jakieś nieokreślone uczulenia ...
Testów nie zlecaja. Niedawno czytałemtu na forum także o bolesnych pekających opuszkach palców rąk. to jeden z objawów , który pojawił sie ostatnio i minął .... i jakoś sie żyje

...pozdrawiam wszystkich

P.S.A może jednak samemu zdecydować sie na jakieś testy ... Może jakieś są skuteczniejsze od innych ? czy ktoś może mi doradzić ? prosze o małego maila