Cześć!
Mam na imię Marcin. Od dłuższego czasu mam problemy z gazami jelitowymi. Niemal codziennie mam wzdęcia i gazy w dużych ilościach, szczególnie wieczorem. Mam Colitis Ulcerosa, więc jestem pod stałą opieką gastrologa. Wielokrotnie mówiłem o tym mojemu gastrologowi, ale on trochę to lekceważy, sugerował że to może być przez stres, albo wynika ze złego odżywiania. Ja już nie jem nic ciężkostrawnego, napojów gazowanych itp. a problem jest nadal. Robiłem badania wątroby: nic nie wykazały. Parę miesięcy temu schudłem 8 kg w bardzo krótkim czasie. Teraz waga się utrzymuje.
Wydaje mi się że objawy są słabsze gdy nie jem pieczywa i się zastanawiam czy to nie celiakia. Co o tym sądzicie?
Czy to może być celiakia?
Moderator: Moderatorzy
jeszcze nie. Gastrolog kompletnie olał moje problemy. Stwierdził że może być dużo przyczyn, nawet żadnych badań nie zlecił. Lekarka rodzinna kazała mi prowadzić dziennik tego co jem i właśnie do takich wniosków doszedłem. O celiakii i diagnozowaniu jej wiem bardzo niewiele. Czy lekarz rodzinny może mnie skierować na jakieś dodatkowe badania?
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2012 14:27 przez ms, łącznie zmieniany 1 raz.