Nie da się na te pytania odpowiedzieć w jednym zdaniu. Proponuję na początek przeczytać:monisiak81 pisze:podpowiedziałbyś mi cały proces obróbki.. jak przygotować sobie taką szyneczkę? ila czasu peklować?, jak ją później sparzyć uzyskując temp. 70-85 st.? i ile czasu... będę wdzięczna za odpowiedź a podejrzewam że przepis przyda się nie jednemu
http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadk ... -gotowanie
http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujac ... za-czesc-i
http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujac ... a-czesc-ii
Jak się troszkę oswoisz z tematem, i dalej będziesz miała pytania, to chętnie odpowiem.
Strona www.wedlinydomowe.pl jest absolutnie unikalnym w skali całego świata zbiorem wiedzy na temat domowego wyrobu wędlin. Polecam zarejestrowanie się na forum i dołączenie do Wędzarniczej Braci
Problem glutenu nie jest co prawda jakoś mocno na tym forum eksponowany, chyba tylko ja mam tę przypadłość, ale wędliny domowe są z definicji niemal bezglutenowe, a przy odrobinie uwagi moga być w 100% gluten free
i jeszcze na koniec coś na zachętę i zaostrzenie apetytów