King Oscar - konserwy rybne
Moderator: Moderatorzy
King Oscar - konserwy rybne
Witam, chciałem podzielić się informacją, a mianowiecie pisał do producenta konserw rybnych firmy King Oscar o skład ich produktów. Oto jką dostałem odpowiedź od przedstawiciela firmy:
"Witam serdecznie,
Na etykietach naszych produktów podawane są wszystkie informacje niezbędne dla konsumentów.
Obecnie nie produkujemy wyrobów zawierających w swoim składzie gluten. Jednakże na rynku polskim wciąż mogą znajdować się produkty, wyprodukowane przez nas wcześniej, np. produkty smażone w panierce, tj. "Śledzie Rybaka" czy "Śledzie Sternika", do których produkcji używano mąki pszennej do panierowania, a których to już nie ma w naszym portfolio.
W każdym razie wszystkie użyte przez nas do produkcji składniki wymienione są w wykazie składników w oznakowaniu naszych produktów.
Z wyrazami szacunku / With kind regards"
Myślicie, że jest to bezpieczny produkt dla Nas ?
"Witam serdecznie,
Na etykietach naszych produktów podawane są wszystkie informacje niezbędne dla konsumentów.
Obecnie nie produkujemy wyrobów zawierających w swoim składzie gluten. Jednakże na rynku polskim wciąż mogą znajdować się produkty, wyprodukowane przez nas wcześniej, np. produkty smażone w panierce, tj. "Śledzie Rybaka" czy "Śledzie Sternika", do których produkcji używano mąki pszennej do panierowania, a których to już nie ma w naszym portfolio.
W każdym razie wszystkie użyte przez nas do produkcji składniki wymienione są w wykazie składników w oznakowaniu naszych produktów.
Z wyrazami szacunku / With kind regards"
Myślicie, że jest to bezpieczny produkt dla Nas ?
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Re: King Oscar - konserwy rybne
Czy ktoś je te konserwy rybne
Są bezpieczne 

Muszę spróbować tych konserw. 

Jadłem szproty w oleju mi nie smakowały, ale żadnych dolegliwości nie mam więc konserwy są w porządku.
Często kupuję szproty w sosie pomidorowym tej firmy, nie mam po nich żadnych objawów i mnie bardzo smakują.
bardzo dobre maja te rybki w puszkach, ostatnio jadlam filety sledziowe w sosie pomidorowym i objawow nie mialam 

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
widziałam dziś konserwy tej firmy we Fresh Market- duża Żabka. nie miałam czasu się przyglądać, ale wzmianki o bezglutenowości raczej nie było
Znalazłam dzisiaj w stokrotce, kupiłam filety z makreli w sosie pomidorowym, nic nie pisało, że są bez glutenu ale mam nadzieję, że są bezpieczne.
jak smakują?