Rozszerzone źrenice
Moderator: Moderatorzy
Rozszerzone źrenice
dośc nietypowa sprawa... już od dłuższego czasu moja Natasza ma wiecznie rozszerzone źrenice. Reagują w sumie prawidłowo, bo zwężają się przy wiązce światła, ale gdy jest ciemno, źrenica zachodzi prawie na całą tęczówkę. W porównaniu z moimi, "dużymi"(czyt. dorosłymi) oczami, w takich samych "warunkach świetlnych " jej dziewięcioletnie źrenice są i tak większe od moich.... Narkotyki jeszcze nie wchodzą w grę... tak sądzę... więc o co tu chodzi?
Pozdrawiamy
Joanna i Natasza

Joanna i Natasza

- anakon
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Jesli Cie to bardzo niepokoi to jednak spytaj lekarza, z celiakia nie ma to jak sadze nic wspolnego, a jedyne zaburzenia jakie mi tu przychodza do glowy to zaburzenia neurologiczne, wiec moze lepiej dla wlasnego spokoju pogadac z jakims lekarzem(zwlaszcza jesli jest to cos co wczesniej nie mialo miejsca)
do lekarza chyba jednak się wybierzemy i myślę, że będzie to jednak najpierw neurolog, a nie okulista. Moja Taszka ma strasznie silne powracające bóle głowy.... leżałą juz na oddziale neurologii dziecięcej ale nic nie znaleźli i wcale mnie to nie cieszy. Musimy sie przekonać, co te bóle mogą oznaczać... a źrenice... no cóż - wyglądają ślicznie! 

Pozdrawiamy
Joanna i Natasza

Joanna i Natasza

-
- Aktywny Nowicjusz
JoannaW, moze to "dzieki"
celiakii? Wiesz ja i moja córka mamy celiakię i obydwie piękne wielkie źrenice. Albo taki nasz urok, albo jakieś choroby neurologiczne o ktorych nie wiemy albo-ścisły związek z celiakią?hm-zastanawiające. Mnie lekarze często z tego powodu pytali-A środkow odurzających to pani nie bierze?..hihi
[ Dodano: Sro 26 Gru, 2007 21:26 ]
Dodam jeszce,że badania okulistyczne u córki w porzadku, u mnie podwyższone ciśnienie wewnatrzgałkowe. Poza tym na wzrok jakoś nie narzekam

[ Dodano: Sro 26 Gru, 2007 21:26 ]
Dodam jeszce,że badania okulistyczne u córki w porzadku, u mnie podwyższone ciśnienie wewnatrzgałkowe. Poza tym na wzrok jakoś nie narzekam

Miłośnicy kuchni i przyrody łączcie się
Ja też niby mam rozszerzone źrenice. Ja sama bym nie zauważyła, ale brat jak do mnie przyjeżdża, to zawsze się pyta czy biorę jakieś narkotyki czy coś, ale to po prostu nie wchodzi w grę. Dziś mi powiedział, że może powinnam iść do okulisty, bo to chyba nie jest normalne. Sama przyglądałam się swoim źrenicom w zwykłym lustrze i rzeczywiście były szerokie. Ale potem poszłam do lustra z żarówkami po bokach i były mniejsze. Nie wiem czy się tym przejmować czy jak. Mam tylko 15 lat, i nie chcę, żeby wzrok ograniczał mi cokolwiek w przyszłości. Proszę o szybką odpowiedź.
Co robić?:)