Przepis na chleb, szczególnie dla osób, którym też nie smakuje 'papierowy' gotowiec z mieszanek

-150 g mąki kukurydzianej
-70 g mąki gryczanej
-100 g mąki ziemniaczanej
-25 g drożdży świeżych
-300 ml letniego mleka
-jajko
-łyżeczka soli
-łyżeczka cukru
1. Mieszamy: mąki, drożdże pokruszone, sól, cukier
2. Dolewamy letnie mleko i dalej mieszamy
3. Dodajemy jajko i znowu mieszamy ;d
4. Przykrywamy i zostawiamy na godzinkę do wyrośnięcia
5. Przekładamy do foremki i zostawiamy na ok 30 min do wyrośnięcia
6. Pieczemy 30-40 min w temp. 130 (tak było przynajmniej w moim szalonym piekarniku). warto sprawdzić po prostu wykałaczką czy czymś.
Chleb się nie kruszy, więc znowu można jeść kanapkę z wędliną, a nie wędlinę z chlebem ;d Przepis z
http://smakowitychleb.pl/chleb-bezglutenowy/. Zmieniłam tylko mąkę ryżową na kukurydzianą, bo ryżowej nie miałam w domu. Smacznego!
