Ośrodek "Debrzyno" (woj. pomorskie) został przyjęty do programu "Menu bez glutenu". Myślę, że oficjalna informacja zostanie podana w tym tygodniu. Obóz sportowo-rekreacyjny przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży na diecie bezglutenowej oraz bez ograniczeń dietetycznych. Zachęcamy do kontaktu zostało nam jeszcze kilka wolnych miejsc w terminach 30.06-09.07 oraz 19.07-28.07.
wszelkie dodatkowe informacje na stronie
www.obozy-plywackie.pl
organizator
Bezglutenowe menu zatwierdzone przez stowarzyszenie "Celiakia":
ŚNIADANIA
omlet z warzywami , owocami
jajecznica ze szczypiorkiem
twaróg na słodko(rodzynki,cynamon,winogrona)
jajka sadzone w papryce
pasztet z czerwonej soczewicy
twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
pasta z wędzonej makreli i twarogu
pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką
pieczony filet z indyka
dżem
miód
masło
ogórki , pomidory
chleb bezglutenowy
ZUPY
jarzynowa
pieczarkowa z kaszą jaglaną
z zielonego groszku
barszcz czysty z fasolą jaś
zielona ze szpinaku , kapusty włoskiej i ciecierzycy
rosół drobiowy z makaronem ryżowym
z soczewicy
DRUGIE DANIA
naleśniki kukurydziane z kapustą czerwoną i sosem selera
kluski śląskie z indykiem w sosie pieczarkowym
gołąbki wegańskie z kaszą gryczaną i grzybami
placki ziemniaczane z burakami
wegańskie kotlety z frytkami
kotleciki rybne z mintaja z warzywami i kaszą gryczaną
spaghetti z cukini
DESERY
ciasto marchewkowe
kakaowo - bananowe pancakes
jabłka z karmelem i cynamonem
banan w cieście naleśnikowym kukurydzianym z kokosem
kisiel owocowy
galaretka z czapeczką budyniową
szarlotka sypana
KOLACJA
rolada drożdżowo - warzywna
rolada drożdżowo - mięsna
fasola z klopsikami drobiowymi w sosie pomidorowym
kotleciki z kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym
spaghetti bolognese
kluski śląskie z musem jabłkowym
pyzy z truskawkami
naleśniki na słodko