Interpertacja wyników!
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Znalazłam w internecie określenie tachyarytmia i to mi trochę pasuje. Czasami bez wysiłku ani jakiegoś zdenerwowania serce zaczyna mi walić i po chwili się uspokaja. Miałam tak podczas badania lekarskiego na kierowcę i lekarka zasugerowała, że mam arytmię. Na ekg nigdy nic nie wyszło. Holter też nie ma większego sensu, bo mam to czasami dość często, a czasami np raz w miesiącu
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
Ale to nie jest pewne, że to Hashimoto? Kurcze, ale ze mnie fatalny materiał genetyczny. Seba ma celiakię - pewnie po mnie. Jak tu się zdecydować na drugie dziecko? Wszystko co najgorsze po mnie
Nic to, nie zamierzam się nad sobą użalać ("co nas nie zabije, to nas wzmocni") - idę z wynikami do rodzinnego i po skierowanie do endokrynologa i na gastroskopię. Udało mi się zapisać na 20 grudnia, ale muszę mieć skierowanie - powiedziano mi, że wystarczy od rodzinnego. Bo w swissmedzie nie mają podpisanej umowy z gastrologiem, a na gstroskopię tak. Paranoja 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
Z ciśnieniem też coś mam nie halo. Górne w granicach 140-155, dolne dochodzi do 100. Może mieć związek z tarczycą? Z ciśnieniem zaczęło się coś dziać ok. 1,5 miesiąca temu. Zapominam o nim, jak się lepiej czuję, tzn zapominam mierzyć regularnie. ale co zmierzą, to za wysokie 

Ostatnio zmieniony śr 06 lis, 2013 10:08 przez Anula80, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
mam pytanie odnośnie dziecka moje koleżanki chorej na celiakię.
Dziecko ma 4 lata, badania genetyczne wyszły pozytywnie, posiada gen DQ2.
Badanie endomysinum w klasie IgA dodatnie (26 a norma do 20) ale w klasie IgG ujemne. Czy to już napewno celiakia? Za tydzień ma dopiero wizytę u lekarza i trochę się martwi.
Jakie jest Wasze zdanie?
mam pytanie odnośnie dziecka moje koleżanki chorej na celiakię.
Dziecko ma 4 lata, badania genetyczne wyszły pozytywnie, posiada gen DQ2.
Badanie endomysinum w klasie IgA dodatnie (26 a norma do 20) ale w klasie IgG ujemne. Czy to już napewno celiakia? Za tydzień ma dopiero wizytę u lekarza i trochę się martwi.
Jakie jest Wasze zdanie?
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Aktywny Forumowicz
wyniki całkiem dobre
choć hormony ft3 i 4 mogłyby być troszkę wyższe
FT4 25.00% [ wynik 1.1, norma (0.9 - 1.7)]
FT3 37.10% [ wynik 3.26, norma (2.57 - 4.43)]
tsh ok. 1 a więc idealnie
a z jakiego powodu robiono badanie? kontrolnie, czy też z powodu złego samopoczucia?

FT4 25.00% [ wynik 1.1, norma (0.9 - 1.7)]
FT3 37.10% [ wynik 3.26, norma (2.57 - 4.43)]
tsh ok. 1 a więc idealnie

a z jakiego powodu robiono badanie? kontrolnie, czy też z powodu złego samopoczucia?
Ostatnio zmieniony śr 13 lis, 2013 14:09 przez aaggaa, łącznie zmieniany 2 razy.
i to jest akurat kluczowe - jeśli AndziaMamusia czuje się źle i ma objawy niedoczynności - to tak niskie poziomy hormonów mogą być przyczyną.aaggaa pisze:wyniki całkiem dobrechoć hormony ft3 i 4 mogłyby być troszkę wyższe
Ja mam już po kilku miesiącach leczenia niedoczynności wyniki na nieco wyższym poziomie, a jeszcze nie jest O.K.
Nie mówiąc o tym, że moje TSH nawet nie zbliża się do 1 - zawsze poniżej

A niedoczynność męczy

To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
-
- Aktywny Forumowicz
Zrobiłam córce badania, tak w razie czego.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Mam sie niepokoić ???
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Mam sie niepokoić ???
Ostatnio zmieniony śr 13 lis, 2013 15:17 przez AndziaMamusia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Aktywny Forumowicz
Torbiele na jajnikach, non stop. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tarczyca, chcialam tez wykluczyc haschimoto.
Ostatnio zmieniony śr 13 lis, 2013 20:50 przez AndziaMamusia, łącznie zmieniany 2 razy.