Witam wszystkich. Nie jestem na diecie bezglutenowej. Jestem piekarzem i potrzebna mi wiedza i oczekiwania osób poszukujących pieczywa bg. Zapytam o to we właściwym miejscu.
Witam wszystkich Justyna,mam 21 lat i od 2 tygodni Jestem na diecie bezglutenowej.Stwierdzono u mnie nietolerancję glutenu. Od kilku lat borykałam się z typowymi objawami Celiaki..Wiem ,że okres 2 tygodni bez glutenu to nie dużo, ale Ja już odczuwam pozytywną zmianę w moim układzie pokarmowym.Typowe objawy minęły,choć nie ukrywam,że diagnoza była dla mnie szokiem i świat mój obrócił się o 360 stopni. Staram się cały czas poszerzać wiedzę i być dobrej myśli,że podołam mojemu "Nowemu Życiu" Pozdrawiam Wszystkich:)
Od miesiąca, wraz z moim dziesięcioletnim synem jesteśmy na diecie bezglutenowej. Co prawda ja tylko towarzyszę w diecie mojemu dziecku aby było mu raźniej, jednak tylko on choruje na celiakię... .
Pozdrawiam i z góry proszę o wybaczenie za zadawanie pytań których odpowiedzi dla większości pewnie są oczywiste
Witajcie, wczoraj odebrałam wyniki badań histopatologicznych - choroba trzewa Marsh 3c... dziś wizyta u internisty... celiakia... generalnie jestem w szoku jeszcze... dieta bezglutenowa i bezmleczna... muszę wyeliminować wszystko to co uwielbiam
Witam wszystkich forumowiczów!
Diagnozę poznałam nieco ponad miesiąc temu, uczę się jak żyć z celiakią.
Mam nadzieję, że forum pomoże mi oswoić się z nowym życiem
Pozdrawiam, Paulina_W