Alkohole...
Moderator: Moderatorzy
Dobra przyznam się... Niestety to ja zdobyłem się na tą odwagę, głupotę i wypiłem dwa Heinekeny... Reakcja nastąpiła po dwóch godzinach. Ból brzucha, biegunki.... Ostatni raz piłem ten napój, chociaż przypomnieć sobie smak piwa bezcenne.... Nie polecam próbowac!!!!;/ Chociaż szkoda bo uroiła się nadzieja, że może być to piwo bezglutenowe..
znalazlem jeszcze strone z testami róznych piw pod kątem zawartosci glutenu. Jest tez test calsberga. Ponizej 5 ppm : )
http://www.lowgluten.org/carlsberg-glut ... /#comments
http://www.lowgluten.org/carlsberg-glut ... /#comments
Cin Cin
Chciałam się dowiedzieć , czy ktoś z Państwa orientuje się czy wino CIN CIN bianco zawiera gluten czy nie ???
Szukam jakichkolwiek informacji na ten temat i nie mogę odnaleźć
Za odpowiedz byłabym wdzięczna

Szukam jakichkolwiek informacji na ten temat i nie mogę odnaleźć

Za odpowiedz byłabym wdzięczna

Refresh...
Cześć siemanko,
napiszę krótko zwięźle i na temat...
od 2,5 roku jestem na diecie bezglutenowej, z alkoholem radziłem sobie, jednak z czasem wkręciłem się i od 5 miesięcy pijam Cydr Lubelski Jabłkowy i wszelakiej maści wina. Przyznam szczerze że jestem w miarę zadowolony, jednak jestem studentem i jak to się mówi chciałbym się trochę pobawić i nasuwa się pytanie co po za cydrem i winami, sprawdzonego z alkoholi szlachetnych mogę pić, co nie spowoduje jakichkolwiek problemów.
Cześć siemanko,
od 2,5 roku jestem na diecie bezglutenowej, z alkoholem radziłem sobie, jednak z czasem wkręciłem się i od 5 miesięcy pijam Cydr Lubelski Jabłkowy i wszelakiej maści wina. Przyznam szczerze że jestem w miarę zadowolony, jednak jestem studentem i jak to się mówi chciałbym się trochę pobawić i nasuwa się pytanie co po za cydrem i winami, sprawdzonego z alkoholi szlachetnych mogę pić, co nie spowoduje jakichkolwiek problemów.

Witaj.radasx pisze:Refresh...
Cześć siemanko,
Poszukam u siebie tego wina CYDR LUBELSKI być może znajdę, ale wnioskuje że Cin Cin też jest dozwolone ? Ja rzadko spożywam alkohol,ale jak już okazja zdarzy się to chciałabym wiedzieć jaki można żeby nie zaszkodził

Pozdrawiam
Stokrotka, Real- u mnie w Olsztynie można to dostać.idealna81 pisze:Witaj.radasx pisze:Refresh...
Cześć siemanko,
Poszukam u siebie tego wina CYDR LUBELSKI być może znajdę, ale wnioskuje że Cin Cin też jest dozwolone ? Ja rzadko spożywam alkohol,ale jak już okazja zdarzy się to chciałabym wiedzieć jaki można żeby nie zaszkodził
Pozdrawiam