Gastroskopia ponawianie
Moderator: Moderatorzy
Gastroskopia ponawianie
Witam, czy ktoś z was może się orientuję kiedy powinno się robić kontrolną gastroskopie
Jestem 1,5 roku na diecie i od tamtego czasu jeszcze nie powtarzałem, a czuję się dobrze.

- LumiBo
- Aktywny Nowicjusz
Adrian, ja robiłam ponowną/kontrolną gastroskopię po ok 1,5 roku oczywiście z pobraniem wycinków. I warto było sprawdzić czy zachodzą zmiany na lepsze.
Wycinki były wysyłane do tych samych histopatologów, co poprzednio, więc lekarz dopisał nr poprzednich wyników, żeby mieli porównanie przy opisywaniu.
Wycinki były wysyłane do tych samych histopatologów, co poprzednio, więc lekarz dopisał nr poprzednich wyników, żeby mieli porównanie przy opisywaniu.
Wiem, że trzeba powtórzyć te badanie, tylko że one jest strasznie nieprzyjemne, ale trzeba będzie się przełamać...LumiBo pisze:Adrian, ja robiłam ponowną/kontrolną gastroskopię po ok 1,5 roku oczywiście z pobraniem wycinków. I warto było sprawdzić czy zachodzą zmiany na lepsze.
Ostatnio zmieniony wt 03 gru, 2013 17:13 przez Adrian, łącznie zmieniany 3 razy.