Biedronka
Moderator: Moderatorzy
Właśnie też zastanawiałam się nad innymi produktami,zwłaszcza że od wczoraj do jutra jest -20% bakalie i orzechy na wagę,ale z tego co wiem....na wagę suszone owoce są dla nas bezglutenowców niebezpieczne,ponieważ gdzieś wyczytałam że są podsypywane mąką pszenna aby sie nie sklejałyAnula80 pisze:O, to super. Ciekawe jak z innymi bakaliami. Może też są bezpieczne?

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Kasia7874, jakiej firmy kupiłaś te wiórki? Właśnie wróciłam z biedronki i ,niestety, wiórki firmy Bakallino (bo taka jest w biedronce) mają napis, że mogą zawierać gluten
Swoją drogą zauważyłam ciekawą rzecz. Część bakalii Bakallino jest produkowana przez Helio, a część przez Atlantę z Gdańska. Mam koleżankę, która pracuje w Atlancie i mówiła mi, że u nich w zakładzie nie ma w ogóle glutenu, a na opakowaniu wiórków kokosowych i śliwek suszonych znalazłam informację, że mogą zawierać gluten. I sprawdziłam, że producentem ich jest na pewno Atlanta. Muszę jej dopytać o ten gluten, bo trochę mnie to zaniepokoiło
Tym bardziej, że na opakowaniu jest napisane nie że mogą zawierać śladowe ilości, tylko że mogą zawierać gluten.
Na szczęście na wielu bakaliach Bakallino wśród alergenów nie ma glutenu

Swoją drogą zauważyłam ciekawą rzecz. Część bakalii Bakallino jest produkowana przez Helio, a część przez Atlantę z Gdańska. Mam koleżankę, która pracuje w Atlancie i mówiła mi, że u nich w zakładzie nie ma w ogóle glutenu, a na opakowaniu wiórków kokosowych i śliwek suszonych znalazłam informację, że mogą zawierać gluten. I sprawdziłam, że producentem ich jest na pewno Atlanta. Muszę jej dopytać o ten gluten, bo trochę mnie to zaniepokoiło

Na szczęście na wielu bakaliach Bakallino wśród alergenów nie ma glutenu

Anula80, idealna81, ja na wagę nic nie biorę. i to nie od czasu diety BG, studiuję żywienie i technologie żywności- to co ludzie wyprawiają (klienci i pracownicy) z otwartym towarem..czasem włos się jeży. i nie ma pewnosci czy w sklepie w nocy coś po półkach nie harcuje..
poza tym nigdy nie wiadomo, czy nie podsypali mąką..orzechy są ok, ale owoce mocno się kleją
poza tym nigdy nie wiadomo, czy nie podsypali mąką..orzechy są ok, ale owoce mocno się kleją
Ja do Biedronki wybieram się w piątek na zakupy.Zgodzę się ,że otwarte opakowania nie spełnia naszych kryteriów,ja od lipca jestem bardziej ostrożna niż byłam po tym jak trafiłam z ostrymi bólami brzucha do szpitala:/ Dlatego teraz częściej bywam na Forum i czerpie wiedze od Was za co dziękuje.Anula80 pisze:idealna81, raczej te bakalie na wagę w biedronce nie są posypywane mąką. To wiem od tej koleżanki z Atlanty. Ale jak opakowanie zostało już otwarte i mnóstwo ludzi tam "grzebie", to niestety taki produkt nie spełnia już naszych wymagań
Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz,otóż w piątek chce piec pierniczki świąteczne,i dręczy mnie czy znajdę SODĘ OCZYSZCZONA która nie zawiera glutenu ???
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Biedronka
Czy kupujecie salami w Biedronce? Ostatnio szukałam dla męża i salami delikatesowe nie ma informacji ani o zawartości, ani o śladowych ilościach glutenu. Jak dorwę opakowanie, to napiszę dokładny skład. Natomiast drugi typ, chyba pieprzowe ma napis o śladowych ilościach
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: Biedronka
Anula80 Ja bym nie ryzykowała i nie kupowała tego salami z Biedronki,tym bardziej że na jednej z nich jest napisane ,że napisane jest coś o śladowych ilościach...glutenu domyślam się?
Proponuje Salami Peperoni z balvitinu w dostępnej cenie: http://www.balviten.com/produkt,77,883- ... e_80g.html , będziesz miała 100% gwarancje,że bezpieczne.
Proponuje Salami Peperoni z balvitinu w dostępnej cenie: http://www.balviten.com/produkt,77,883- ... e_80g.html , będziesz miała 100% gwarancje,że bezpieczne.