Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witam wszystkich, mam 32 lata i celiakia wykryta 4 lata temu...Pozdrawiam z Lublina!
Na diecie 5 lat a chora od urodzenia:)
- HLA-DQ2_women
- Nowicjusz
Witam
również dołączam do grona. Celiakia wykryta w wieku 23 lat. W maju będzie rok. Jest często nadal ciężko, gdy podstawiają mi przepyszne wypieki pod nos, ale zaciskam zęby i daję radę!
Pozdrawiam

Pozdrawiam

gluten free since 30.05.2013
Witajcie.
O tym, ze mam celiakie wiem od kilku dni. Wczesniej zylam sobie 32 lata w przekonaniu o pelnym zdrowiu az niechcacy poszlam do gastrologa i sie zaczelo
Mam nadzieje, ze znajde tu wsparcie i praktyczne informacje jak poukladac sobie teraz zycie.
O tym, ze mam celiakie wiem od kilku dni. Wczesniej zylam sobie 32 lata w przekonaniu o pelnym zdrowiu az niechcacy poszlam do gastrologa i sie zaczelo

Mam nadzieje, ze znajde tu wsparcie i praktyczne informacje jak poukladac sobie teraz zycie.
Witam,
Ze zdiagnozowaną celiakią żyję sobie od 3 lat.
Pozdrawiam A
Ze zdiagnozowaną celiakią żyję sobie od 3 lat.
Pozdrawiam A
witamy wszystkich 

Witam
Chyba niedługo dołączę do zacnego grona "bezglutenowców"
Chyba niedługo dołączę do zacnego grona "bezglutenowców"
Witam
Ewelina lat 25 wczoraj dowiedziałam się, że choruję na celiakię i do końca życia będę na diecie bezglutenowej, jestem ciemna w temacie więc na pewno będę często zaglądać aby dowiedzieć się jak najwięcej
Na chwilę obecną jestem przerażona jak wiele produktów zawiera gluten!!!

WitamyEwelina89 pisze:WitamEwelina lat 25 wczoraj dowiedziałam się, że choruję na celiakię i do końca życia będę na diecie bezglutenowej, jestem ciemna w temacie więc na pewno będę często zaglądać aby dowiedzieć się jak najwięcej
Na chwilę obecną jestem przerażona jak wiele produktów zawiera gluten!!!

Spokojnie powolotku okiełznasz tą bestię

W Polsce juz tak mamy, że gluten wsadzają wszędzie gdzie się da, bo to jest najtańszy dodatek, a dla nas trucizna, dlatego nasza czujność zawsze na baczności, nie ma odpoczynku, cóż zrobić, miejmy nadzieję że będzie coraz lepiej, powodzenia życzę i pytaj , czytaj , przeglądaj, głowa do góry

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Wiam wszystkich i serdecznie pozdrawiam 

Witam wszystkich serdecznie 

-
- Nowicjusz
ania
Witam nazywam się Ania cieszę się że do was dołączyłam nie ma to jak znależć kogoś kto ma takie same problemy jak ja. 

- Don Kichot
- Nowicjusz
Siemanko Wszystkim. Blisko 30 na karq (w sumie bliżej jak dalej:). W swoim pierwszym poście napisałem, że problem zaczął się dobre kilka lat temu ale jak sobie przypominam - istnieje od dawna. W prawdzie nie mam jeszcze zdiagnozowanej celiakii aczkolwiek doskonale zdaje sobie sprawe z tego, co mi szkodzi ;p Teraz będe się starał to udokumentować poprzez odpowiednie badania. Zamierzam wziąć sie za siebie i wypowiadam walkę bo zdrowie każdego człowieka jest najważniejsze, będzie ostro
Pozdro z Lublina dla ludzi którzy walczą z glutenem 

F**k the gluten / All Glutens Are Bastards / H.W.D.G.
Witam wszystkich 
Jestem Hania, mam 23 lata i swieżutko wykrytą celiakię (zaledwie parę dni). Miło się dołączyć!

Jestem Hania, mam 23 lata i swieżutko wykrytą celiakię (zaledwie parę dni). Miło się dołączyć!

witamy witamy 

Witam Was! Mam na imię Ewa, 28l, celiakie stwierdzono w październiku 2013 - na diecie od tego czasu... Jakoś sobie radzę choć wiem, że mogłabym lepiej.. unikać np. kabanosów, które mąż kupi sobie:)
Poza tym cieszę się ze jesteście! Wszyscy! w grupie raźniej.
Poza tym cieszę się ze jesteście! Wszyscy! w grupie raźniej.