Duże zmęczenie mimo przestrzegania diety
Moderator: Moderatorzy
Re: Duże zmęczenie mimo przestrzegania diety
musisz się przebadać. kiedy ostatnio badałaś krew?
morfologia, tarczyca (tsh, ft4), cukier! na czczo i po obciążeniu, żelazo i ferrytyna?
morfologia, tarczyca (tsh, ft4), cukier! na czczo i po obciążeniu, żelazo i ferrytyna?
Ja też jestem niskociśnieniowcem,lekarze kazali kiedyś mierzyć ale wiadomo,że niskiego się nie leczy.Na dzień dzisiejszy jestem tak słaba,że każda czynność domowa mnie wykańcza.Nie mam pojęcia co się dzieje.Za jakiś czas muszę podjąć pracę,pewnie wyląduję w jakimś markecie....aż boję się pomyśleć czy dam radę na taką harówę...
Czekam na wyniki krwi (z poziomu witaminy b12).Ja mam 160 i waga waha się pomiędzy 45 a 47 kg i nie wiem od czego to zależy.Jeszcze rok temu o tej porze,warzyłam 54 kg.Nie ukrywam,że lepiej się czuję z niską wagą i mogłoby tak już zostać.
Czekam na wyniki krwi (z poziomu witaminy b12).Ja mam 160 i waga waha się pomiędzy 45 a 47 kg i nie wiem od czego to zależy.Jeszcze rok temu o tej porze,warzyłam 54 kg.Nie ukrywam,że lepiej się czuję z niską wagą i mogłoby tak już zostać.
Właśnie odebrałam wyniki witaminy b12,wyszedł poziom 268,60.Więc chyba wszystko w normie.Muszę dalej szukać.Normy podane przez laboratorium to 191,00-663,00 pg/ml.
Tak jest w normiegnieka pisze:Właśnie odebrałam wyniki witaminy b12,wyszedł poziom 268,60.Więc chyba wszystko w normie.Muszę dalej szukać.Normy podane przez laboratorium to 191,00-663,00 pg/ml.

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
jest w normie, gratuluję. zbadaj to, co pisałyśmy wyżej.
Ok,zbadam,dziękuję za pomoc
jak zwykle zawsze tutaj,można liczyć na pomoc,fajnie jest być w takim stowarzyszeniu
mam nadzieję,że kiedyś komuś też się przydam

mam nadzieję,że kiedyś komuś też się przydam

od tego jest nasze forum 
z czasem bedziesz rzucać radami jak z rękawa, kwestia doświadczenia

z czasem bedziesz rzucać radami jak z rękawa, kwestia doświadczenia

-
- Nowicjusz
jeśli chodzi o mnie to niskie ciśnienie mam od kilkunastu lat. No i te podstawowe badania są dobre (krew, mocz, cukier). Myślałam nawet czy to nie cukrzyca. Trochę wyższe ciśnienie miałam w ciąży i lepiej się czułam. Niestety przy takim niskim ciśnieniu trzeba by sporo odpoczywać i dobrze się wysypiać a to nierealne. Podczas samego wysiłku i ruchu ciśnienie się podnosi, ale jak tylko się usiądzie to znów to samo. Poza tym jak już jestem bardzo zmęczona po całym dniu to mam aż dreszcze, drgawki, bo tak spada w dół.
Justyna, miałaś robioną krzywą cukrową?
-
- Nowicjusz
Robiłam badanie glukozy ze krwi i krzywą cukrową.
moje wyniki krwi w normie,no może poza HB,bo wyszło 10,ale tragedii nie ma,zaopatrzyłam się w body max plus i będzie ok,na diecie bg czuję się świetnie i po za ostatnią biegunką przed rozmową kwalifikacyjną
wszystko ok z moimi jelitami,no ale żeby nie było za pięknie,znowu boli mnie żołądek
i to tak porządnie,lekarz skoncentrował się na celiakii,a ja zapomniałam zapytać co z tym przewlekłym stanem zapalnym żołądka zrobić?czym to leczyć?mam jeszcze panzol 40 i trochę pomaga,w czwartek idę do ogólnego,musi coś mi dać bo od poniedziałku idę do nowej pracy
i muszę być w dobrej kondycji 

nie wiem,czy to istotne ale dodam jeszcze,że od kilkunastu dni ciągle drżą powieki(na zmianę),w oku,na białkach pękają żyłki i robią się delikatne wylewy,które znikają po kilku dniach,a wiem o nich po chwili bo objawiają się bólem gałek ocznych.
powyzsze objawy tez mi sie zdarzaly jak jadłam gluten.
powyzsze objawy tez mi sie zdarzaly jak jadłam gluten.
łykaj magnez i witaminę C z rutyną, powinno pomóc.