Gastrolog Gdańsk
Moderator: Moderatorzy
Gastrolog Gdańsk
Byłem u lekarza pierwszego kontaktu i wstępnie zdiagnozowano u mnie celiakię. Potrzebuję pomocy w znalezieniu dobrego gastrologa w Gdańsku. Czy to może wszystko jedno, w przypadku tej choroby, do kogo pójdę?
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Gastrolog Gdańsk
Raczej nie wszystko jedno.
Mój mąż jest zadowolony z dr Haliny Kwitek-Socha. Są różne opinie na jej temat, ale możesz sprawdzić. Jak usłyszała, że nasze dziecko ma celiakię, to bez żadnego problemu wykonała gastroskopię z biopsją u męża. Przyjmuje w przychodni na Morenie. Tylko terminy są dość długie. Prywatnie też przyjmuje. Mogę Ci od razu podać nr telefonu do rejestracji: 58/ 345-79-82
Z kolei koleżanka z Crohnem chodzi do lekarki w UCK, wydaje mi się, że Rompa się nazywa. Z tym, że w UCK nie ma rejestracji telefonicznej, tzn jest ale dodzwonienie się graniczy z cudem. Za to w dzień, kiedy rejestrują na dany miesiąc, są gigantyczne kolejki i swoje trzeba odstać
Mój mąż jest zadowolony z dr Haliny Kwitek-Socha. Są różne opinie na jej temat, ale możesz sprawdzić. Jak usłyszała, że nasze dziecko ma celiakię, to bez żadnego problemu wykonała gastroskopię z biopsją u męża. Przyjmuje w przychodni na Morenie. Tylko terminy są dość długie. Prywatnie też przyjmuje. Mogę Ci od razu podać nr telefonu do rejestracji: 58/ 345-79-82
Z kolei koleżanka z Crohnem chodzi do lekarki w UCK, wydaje mi się, że Rompa się nazywa. Z tym, że w UCK nie ma rejestracji telefonicznej, tzn jest ale dodzwonienie się graniczy z cudem. Za to w dzień, kiedy rejestrują na dany miesiąc, są gigantyczne kolejki i swoje trzeba odstać
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
O! nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi
I bardzo dziękuję za konkretne informacje. Nie chcę raczej czekać na lekarza z NFZ, bo wychodzi na to, że najwcześniejsza wizyta u mnie w przychodni wypada na koniec kwietnia lub początek maja, a i tak są to terminy orientacyjne.

-
Jest jeszcze dr Krzysztof Marek, który współpracuje ze Stowarzyszeniem, tylko że on jest pediatrą, ale też gastroenterologiem. Ale nie wiem, czy dziecięcym czy dla dorosłych też. Możesz zadzwonić i zapytać jak coś. Przyjmuje na Dantyszka, nr telefonu 600 336 920
OK, dziękuję. Na pewno zadzwonię i zapytam. Na trojmiasto.pl dr Krzysztof Marek ma bardzo dobre opinie, co prawda dotyczące pediatrii, ale oczywiście zachęcają do sprawdzenia. Jeszcze raz dziękuję.
Dzisiaj dzwoniłem. Dr Krzysztof Marek jest rzeczywiście gastroenterologiem, również dla dorosłych.
-
O dzięki, to super wiadomość. A nie wiesz, czy on przyjmuje gdzieś na NFZ, czy tylko prywatnie?
Tego nie wiem, ale jestem wstępnie umówiony z nim na wizytę w przyszłym tygodniu (środa lub czwartek), więc mogę zapytać.
Ja również oczekuję na informacje.
Mam wizytę dopiero we wtorek w przyszłym tygodniu, więc wtedy dam znać co i jak.
Byłem dzisiaj u dr Marka. Niestety nie przyjmuje dorosłych w ramach NFZ. A wrażenie po wizycie pozytywne, nawet bardzo.
-
Dzięki za info. Muszę sprawdzić, czy i gdzie przyjmuje dzieci na nfz - muszę syna zapisać