Alkohole...
Moderator: Moderatorzy
Re: Alkohole...
Zoladkowa gorzka de Luxe jest na pewno z ziemniaków,nigdy nie czułam się pi niej źle i była badana i jest na naszej liście jako dozwolona i oczywiście jeśli chodzi o piwo to cydr,no smak inny bardziej hak reds jabłkowy ale na grilla jak wszyscy piwo piją nadaje się żeby nie odstawać za bardzo.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
[quote="GOSIASIT"]Zoladkowa gorzka de Luxe jest na pewno z ziemniaków,nigdy nie czułam się pi niej źle i była badana i jest na naszej liście jako dozwolona[/quote]
Jesteś pewna, że jest z ziemniaków? Bo ja mam wątpliwości. Wiem, że była badana i że wynik był dobry
Jesteś pewna, że jest z ziemniaków? Bo ja mam wątpliwości. Wiem, że była badana i że wynik był dobry
Nie wydaje mi się żeby ta wódka była z ziemniaków....
-
Z tego co się orientuję, to z ziemniaków są: Luksusowa, Palace i Chopin. O innych nie słyszałam. Ciężko w necie znaleźć skład tej Żołądkowej de luxe. Może to jakaś tajemnica handlowa?
No właśnie gdzieś w necie znalazłam i producent twierdzi że jest z ziemniaków,jak znajdę to wkleję link,bo teraz to już sama nie wiem skoro wy jako bardziej doświadczeni mówicie inaczej...
piwa nigdy nie znosiłam ( wódka i wino obojętnie - nie tęsknię) - czułam się po nim przymulona i napuchnięta, ale ciekawi mnie skład piwa "Corona" bo to jakoś fajnie mi spakowało i było takie lżejsze, może ktoś wie..
-
Bezglutenowe nie jest, niestety
Nasz sklep Piwoteka i piwo Celia już się gdzieś przewijało w tym wątku, przepraszam więc za spamowanie ale pozwolę sobie zamieścić kilka przydatnych informacji.
Jako że jesteśmy miłośnikami piwa nie zapominamy również o tych, którzy nie mogą powrócić do swojego ulubionego napoju w tradycyjnym wydaniu.
Zdecydowaliśmy się więc na sprzedaż czeskiego lagera Celia - patrząc obiektywnie jest to naprawdę dobre piwo w wielu przypadkach przewyższające o głowę piwa typu tyskie, żywiec i itp.. W szczególności jeśli weźmiemy pod uwagę stosunek jakość - cena.
Piwo jest dostępne w naszym sklepie internetowym www.piwoteka.pl oraz dla zainteresowanych - posiadamy je również w ofercie hurtowej (więcej informacji pod adresem e-mail: hurtownia@piwoteka.pl
Jeśli chcecie zakupić celię zapraszamy do sklepu lub może polecać swoim ulubionym sklepom w okolicy naszą ofertę hurtową.
Z piwnym pozdrowieniem :)
Jako że jesteśmy miłośnikami piwa nie zapominamy również o tych, którzy nie mogą powrócić do swojego ulubionego napoju w tradycyjnym wydaniu.
Zdecydowaliśmy się więc na sprzedaż czeskiego lagera Celia - patrząc obiektywnie jest to naprawdę dobre piwo w wielu przypadkach przewyższające o głowę piwa typu tyskie, żywiec i itp.. W szczególności jeśli weźmiemy pod uwagę stosunek jakość - cena.
Piwo jest dostępne w naszym sklepie internetowym www.piwoteka.pl oraz dla zainteresowanych - posiadamy je również w ofercie hurtowej (więcej informacji pod adresem e-mail: hurtownia@piwoteka.pl
Jeśli chcecie zakupić celię zapraszamy do sklepu lub może polecać swoim ulubionym sklepom w okolicy naszą ofertę hurtową.
Z piwnym pozdrowieniem :)
[quote="Piwoteka"]Nasz sklep Piwoteka i piwo Celia już się gdzieś przewijało w tym wątku, przepraszam więc za spamowanie ale pozwolę sobie zamieścić kilka przydatnych informacji.
Piwo jest dostępne w naszym sklepie internetowym http://www.piwoteka.pl oraz dla zainteresowanych - posiadamy je również w ofercie hurtowej (więcej informacji pod adresem e-mail: hurtownia@piwoteka.pl
Z piwnym pozdrowieniem :)[/quote]
Działacie w Warszawie?
Piwo jest dostępne w naszym sklepie internetowym http://www.piwoteka.pl oraz dla zainteresowanych - posiadamy je również w ofercie hurtowej (więcej informacji pod adresem e-mail: hurtownia@piwoteka.pl
Z piwnym pozdrowieniem :)[/quote]
Działacie w Warszawie?
Działacie w Warszawie?[/quote]
Jako sklep działamy tylko internetowo - paczka 30-32 butelki to koszt 18zł.
W Warszawie mamy kilka sklepów do których wysyłamy piwo hurtowo, ale nie Celię - jeśli dadzą się namówić to będzie też możliwość zakupu w warszawskich sklepach.
W Warszawie mamy kilka sklepów do których wysyłamy piwo hurtowo, ale nie Celię - jeśli dadzą się namówić to będzie też możliwość zakupu w warszawskich sklepach.
[quote="Piwoteka"]Działacie w Warszawie?[/quote]
W Warszawie mamy kilka sklepów do których wysyłamy piwo hurtowo, ale nie Celię - jeśli dadzą się namówić to będzie też możliwość zakupu w warszawskich sklepach.[/quote]
Przydało by się bo w Warszawie tego piwa jeszcze nie widziałem, a w takich sklepach jak Tesco, Real, Carefour w ogóle nie ma piw bezglutenowych...
W Warszawie mamy kilka sklepów do których wysyłamy piwo hurtowo, ale nie Celię - jeśli dadzą się namówić to będzie też możliwość zakupu w warszawskich sklepach.[/quote]
Przydało by się bo w Warszawie tego piwa jeszcze nie widziałem, a w takich sklepach jak Tesco, Real, Carefour w ogóle nie ma piw bezglutenowych...
[quote="Adrian"][quote="Piwoteka"]Działacie w Warszawie?[/quote]
Przydało by się bo w Warszawie tego piwa jeszcze nie widziałem, a w takich sklepach jak Tesco, Real, Carefour w ogóle nie ma piw bezglutenowych...[/quote]
Jak coś się zmieni w temacie to dam znać.
Przydało by się bo w Warszawie tego piwa jeszcze nie widziałem, a w takich sklepach jak Tesco, Real, Carefour w ogóle nie ma piw bezglutenowych...[/quote]
Jak coś się zmieni w temacie to dam znać.
Może małe podsumowanie, jest tego trochę więc każdy znajdzie coś dla siebie;-)
- Rum (z trzciny cukrowej), np. Cana Rio, z którego powstaje drink Caipirinha
- Wino
- Grappa, czyli włoski alkohol, destylat przefermentowanych wytłoków i pestek winogron
- Koniak, który powstaje z destylacji trzech określonych odmian białych winogron
- Brandy, czyli napój alkoholowy destylowany z wina, głównie gronowego
- Tequila, produkowana ze sfermentowanego soku specjalnego gatunku tzw. niebieskiej agawy
- Calvados, czyli wytrawny winiak francuski, charakteryzujący się wytrawnym smakiem owocowym (jabłkowym) i charakterystycznym jabłkowym bukietem
- Malibu, czyli przyrządzany na bazie karaibskiego rumu likier kokosowy
- Kahlúa, czyli słodki likier kawowy wytwarzany w Meksyku
- Campari
- Bezglutenowe piwa
- Cydry
Do tego ziemniaczane wódki
- Chopin
- Dwór Artusa
- J.A. Baczewski Vodka Monopolowa
- Luksusowa
- Zorza Potato Vodka
- Palace (zwana „Pałacową”)
- Cracovia Supreme Luksusowa
- Rum (z trzciny cukrowej), np. Cana Rio, z którego powstaje drink Caipirinha
- Wino
- Grappa, czyli włoski alkohol, destylat przefermentowanych wytłoków i pestek winogron
- Koniak, który powstaje z destylacji trzech określonych odmian białych winogron
- Brandy, czyli napój alkoholowy destylowany z wina, głównie gronowego
- Tequila, produkowana ze sfermentowanego soku specjalnego gatunku tzw. niebieskiej agawy
- Calvados, czyli wytrawny winiak francuski, charakteryzujący się wytrawnym smakiem owocowym (jabłkowym) i charakterystycznym jabłkowym bukietem
- Malibu, czyli przyrządzany na bazie karaibskiego rumu likier kokosowy
- Kahlúa, czyli słodki likier kawowy wytwarzany w Meksyku
- Campari
- Bezglutenowe piwa
- Cydry
Do tego ziemniaczane wódki
- Chopin
- Dwór Artusa
- J.A. Baczewski Vodka Monopolowa
- Luksusowa
- Zorza Potato Vodka
- Palace (zwana „Pałacową”)
- Cracovia Supreme Luksusowa
W almie w Rzeszowie znalazłam ostatnio w koncu piwo bg!
Daura z Estrelli
Daura z Estrelli
-
Piwa mi najbardziej brakuje na diecie. Cydr smakuje jak szampan, a nie piwo, niestety