Alkohole...
Moderator: Moderatorzy
Re: Alkohole...
[quote="soulava"]Wczoraj kupiłam Celię w Carrefour w Sadybie, więc pojawia się w sklepach. Koszt to chyba niecałe 8 zł ;) Ostatnio również piłam ją w restauracji Groole (cena chyba ok. 12 zł), która też jest przyjazna bezglutenowcom ;)[/quote]
W moim Carrefourze nie ma..chyba się wybiorę na Sadyba po te piwo.
W moim Carrefourze nie ma..chyba się wybiorę na Sadyba po te piwo.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
W Żabce w promocji jest cydr lubelski - 1 litr za 9,99. Czy ktoś go pił? Jest bezpieczny? W składzie nie ma nic niepokojącego, ale nie ma napisu tak jak Green Mill, że jest bezglutenowy
[quote]W Żabce w promocji jest cydr lubelski - 1 litr za 9,99. Czy ktoś go pił? Jest bezpieczny? W składzie nie ma nic niepokojącego, ale nie ma napisu tak jak Green Mill, że jest bezglutenowy [/quote]
Jest w porządku.
Jest w porządku.
-
Dzięki, Adrian. A jak w smaku? Strasznie mi brakuje smaku prawdziwego piwa
[quote="Anula80"]Dzięki, Adrian. A jak w smaku? Strasznie mi brakuje smaku prawdziwego piwa[/quote]
Nie tylko tobie...a smakuje jak szampan :-)
Nie tylko tobie...a smakuje jak szampan :-)
-
Tak myślałam :( Gdybym miała skąd wziąć słód kukurydziany bezglutenowy, to na własny użytek sama bym sobie zrobiła piwo. Ale niestety ten słód nie ma żadnych badań
-
- Nowicjusz
Witam
ja jedynie z piwka mogę polecić SCHNITZER BRAU i hiszpańskie DAURA Estrella jedno i drugie dostępne bez problemu w Almie.
ja jedynie z piwka mogę polecić SCHNITZER BRAU i hiszpańskie DAURA Estrella jedno i drugie dostępne bez problemu w Almie.
-
Znalazłam, znalazłam :) sklep w Pruszczu Gdańskim (przejeżdżam tamtędy codziennie w drodze z pracy do domu), gdzie mają zawsze kilka butelek Celii
A co sądzicie o Mioduli? Ponoć zrobiona jest jedynie z miodu spadziowego, wody przegotowanej i spirytusu. Zastanawia mnie jedynie aromat waniliowy. Czy to trunk bezpieczny dla nad?
Celia jest w Złotych Tarasach w Carefurze na dole cena 7.99zł
Hej,
w zeszłym tygodniu znalazłam piwo bezglutenowe w sklepie"kuchnie świata" w Arkadii, niestety cena powalająca ok 13 zł za butelkę.
w zeszłym tygodniu znalazłam piwo bezglutenowe w sklepie"kuchnie świata" w Arkadii, niestety cena powalająca ok 13 zł za butelkę.
-
Czy dobrze wyczytałam z wcześniejszych postów, że gin jest zabroniony w diecie bg? Mam imprezę w sobotę i chciałam kupić, ale kto to wypije, jak ja nie będę mogła? ;)
Jedna z Pań wykładowczyń, mówiła na Konferencji w Warszawie, że każda wódka czysta jest bezglutenowa, nawet ta robiona ze zbóż zawierających gluten :-)
-
To jest bardzo dobra wiadomość :)
A o whisky coś wspominali?