LIDL
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: LIDL
Jeżeli jest nadal w promocji, to tak się zdarza, że wykupią. A jeśli w normalnej cenie, to nie wiem, musiałabyś zapytać kogoś z pracowników, czy przypadkiem nie wycofali jej ze sprzedaży
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
U mnie jest jej pod dostatkiem. Czasem w promocji przenoszą ją gdzie indziej. Przynajmniej u mnie. A tak normalnie jest na swoim stałym miejscu. Czasem też jest tak, że dają w promocji wędlinę, której termin ważności się kończy i trzeba poczekać na nową dostawę.
U mnie jest kiełbasa szynkowa ale wygląda inaczej niż tamta poza tym nie ma napisu produkt bezglutenowy http://fanlidla.pl/gazetka/2014.01.01.s ... a,szynkowa a to nie o tą mi chodzi tylko o tą większą i ciemniejszą...
-
W Lidlu pojawiły się wafle ryżowe w czekoladzie. Stąd wiem:
http://bezglutenowy.blog.pl/2014/06/30/ ... e-w-lidlu/
http://bezglutenowy.blog.pl/2014/06/30/ ... e-w-lidlu/
agnisia7 masz rację.. Właśnie kilka dni temu wzięłam tę wędlinę, nie przyglądając jej się, bo wyglądała identycznie. Robiłam dziś śniadanie chłopakowi, otworzyłam i zauważyłam, że ta jest inna. Mniejsze plasterki i w ogóle, mimo, że wygląd, zapach, opakowanie to samo! Na etykiecie faktycznie występuje gluten. Dobrze, że nie kupowałam jej dla siebie. Dziś będę w lidlu to się rozejrzę dokładnie.
Sprawdziłam, nie ma już tej BG u mnie.
Sprawdziłam, nie ma już tej BG u mnie.
Dobra wiadomość od Lidla:
"Szanowny Panie,
uprzejmie dziękujemy za kontakt z naszą firmą oraz za zwrócenie uwagi na nasz asortyment.
W odniesieniu do Pańskiego zgłoszenia chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych / Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) zboża zawierające gluten są zaliczane do składników alergennych. Jeżeli zatem jakikolwiek składnik wchodzący w skład środka spożywczego zawiera gluten, należy go koniecznie we właściwy sposób podać w liście składników, podając za każdym razem odniesienie do nazwy składnika alergennego – np. „skrobia pszenna” czy „syrop glukozowy (z pszenicy)” lub „płatki jęczmienne”. Od dnia 13.12.2014 r. składniki alergenne zgodnie z wymogami Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 będą musiały być dodatkowo wyróżnione na liście składników.
W przypadku gdy produkt może potencjalnie zawierać składnik alergenny w wyniki nieuniknionego, minimalizowanego zanieczyszczenia krzyżowego (np. pochodzącego z linii produkcyjnej), wówczas w oznakowaniu tego produktu pojawia się informacja „Może zawierać... / Może zawierać śladowe ilości…”.
W celu stwierdzenia i dokonania właściwego wyboru produktu zawierającego lub niezawierającego gluten, prosimy zatem o dokładne zapoznanie się z etykietą danego artykułu.
Z poważaniem
Magdalena Saracen
Lidl Polska"
"Szanowny Panie,
uprzejmie dziękujemy za kontakt z naszą firmą oraz za zwrócenie uwagi na nasz asortyment.
W odniesieniu do Pańskiego zgłoszenia chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych / Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) zboża zawierające gluten są zaliczane do składników alergennych. Jeżeli zatem jakikolwiek składnik wchodzący w skład środka spożywczego zawiera gluten, należy go koniecznie we właściwy sposób podać w liście składników, podając za każdym razem odniesienie do nazwy składnika alergennego – np. „skrobia pszenna” czy „syrop glukozowy (z pszenicy)” lub „płatki jęczmienne”. Od dnia 13.12.2014 r. składniki alergenne zgodnie z wymogami Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 będą musiały być dodatkowo wyróżnione na liście składników.
W przypadku gdy produkt może potencjalnie zawierać składnik alergenny w wyniki nieuniknionego, minimalizowanego zanieczyszczenia krzyżowego (np. pochodzącego z linii produkcyjnej), wówczas w oznakowaniu tego produktu pojawia się informacja „Może zawierać... / Może zawierać śladowe ilości…”.
W celu stwierdzenia i dokonania właściwego wyboru produktu zawierającego lub niezawierającego gluten, prosimy zatem o dokładne zapoznanie się z etykietą danego artykułu.
Z poważaniem
Magdalena Saracen
Lidl Polska"
Zauważyliście, że batonik sojowy z lidla "stracił" napis "produkt bezglutenowy"? Dziś kupiłam, spojrzałam na skład i napisu nie ma
Ale skład w sumie nie jest podejrzany, dlatego kupiłam. Ciekawa jestem tylko czemu tak.

-
Planuję zakup gofrownicy, tylko nie wiedziałam, czy wybrać prostokąty czy serduszka. A tu proszę bardzo, w Lidlu takie cudo ma być w przyszłym tygodniu:
http://gazetka.lidl.pl/820d59a0-ee51-4d ... 00747/#/22
http://gazetka.lidl.pl/820d59a0-ee51-4d ... 00747/#/22