Syn ma brzydkie kupy, waga stoi :(
Moderator: Moderatorzy
Re: Syn ma brzydkie kupy, waga stoi :(
zupy zmiksowane, musy z przegotowanych owoców/warzyw, witaminki doustne dla dzieci, produkty wegańskie (zamienniki nabiału- dodatkowo wzbogacane) i wiele zbóż nieglutenowych (amarantus, quinoa, brązowy ryż, teff) oraz warzyw strączkowych mają mnóstwo witamin i minerałów.
Czy podawałaś mu te surowe rzeczy ze skórką?
Czy podawałaś mu te surowe rzeczy ze skórką?
Wszystko podaję bez skórki.. Owocki przegotowane daję zawsze z manną lub kaszą kukurydziana i jest ok..
Leeloo, orientujesz się może od jakiego wieku można wykonać test wodorowy u dziecka? Czy dwulatek ma na tyle siły by efektywnie dmuchać?
Leeloo, orientujesz się może od jakiego wieku można wykonać test wodorowy u dziecka? Czy dwulatek ma na tyle siły by efektywnie dmuchać?
z tego co mi wiadomo, ale to powinien powiedzieć Ci lekarz, ten test robi się po 1 roku życia, im starsze dziecko tym lepiej.
Dziękuję Ci bardzo
To podpytam jeszcze o internetowy sklep w którym mogę kupić zdrową żywność dla synka, bo nic w mojej mieścinie nie mogę dostać 

zapraszam do lektury tutaj:
viewtopic.php?f=2&t=2874&hilit=sklepy&start=60
przejrzyj sobie oferty sklepów i dobierz do swoich potrzeb. Ja zamawiam z BeGlu, forumowicze chwalą Gfree24. Jest też allegro.
viewtopic.php?f=2&t=2874&hilit=sklepy&start=60
przejrzyj sobie oferty sklepów i dobierz do swoich potrzeb. Ja zamawiam z BeGlu, forumowicze chwalą Gfree24. Jest też allegro.
Dziś dziecko wstało z mocno podkrążonymi oczami, odmawia całkiem jedzena, w nocy bulgotanie w jelitach. jestem w rozsypce.. Nie wiem co mam robić 

a co zjadł wczoraj? może się zatruł, albo jakaś wirusówka?
Moim zdaniem jest to stały problem, bo to wraca co trochę. Dzwoniłam do szpiatala dzieciecego u nas i mogą go połozyć, ale na oddział biegunkowy.. Ja sie nie zgodzę, bo znów wyjdziemy z wirusem czy bakterią. Gdzie moge go prywatnie zdignozować gastrologicznie/alergologicznie? Błagam o pomoc 

Aragona, my nawet nie wiemy skąd jesteś..poszukaj w internecie placówek prywatnych, takie na pewno mają swoje miejsce w sieci. potem przeskanuj ich lekarzy na znanymlekarzu.pl czy rankingulekarzy.pl....popytaj też swoich lekarzy i znajomych z dziećmi o pomoc i rekomendacje, niech oni podadzą dalej Twoje pytania swoim znajomym, coś się na pewno ogarnie.
jesteśmy z woj. świętokrzyskiego,byłam u 2 gastrologów polecanych, 3 alergologów i nikt nie wie co synkowi jest.. Ja już nie mam kogo tu pytać.. Dlatego pytam o kogoś na prawdę dobrego np. w Warszawie przy CZD..Może ktoś mi coś podpowie....
to zmienia postać rzeczy, trzeba tak od razu, na pewno jakaś mama się odezwie, gdzieś niżej jest dosyć świeży temat o polecanych lekarzach w Warszawie.
tu masz posty o polecanych alergologach w różnych województwach:
http://www.mamaalergikagotuje.pl/catego ... polecenia/
tu masz posty o polecanych alergologach w różnych województwach:
http://www.mamaalergikagotuje.pl/catego ... polecenia/
U nas było podobnie. Od piątku jesteśmy w szpitalu na oddziale dziecięcym. Mój dwuletni syn ma robione właśnie badania w kierunku celiakii. Mam problem z jego brzuszkiem od kiedy pamiętam ale do tej pory wszyscy mnie zbywali. Nie robiłam żadnych badań małemu na własną rękę gdyż mnie na ro niestety nie stać.
Od kiedy wprowadziłam stałe pokarmy kupy mojego syna były i są nadal masakryczne nie mówiąc o przelewaniu w brzuszku. Czasami miałam wrażenie że jego brzuszek wybuchnnie bo nie dosyć że był wzdęty to jeszcze te odgłosy ale lekarze nic sobie z tego nie robili.
Byłam w piątek u pediatry i chciałam zrobić małemu podstawowe badania kał mocz i krew. Jednak ta po usłyszeniu całej listy niepokojących mnie objawów dała nam od razu skierowanie na oddział pediatryczny żeby. Nas zdiagnozowano. Wstępnie mamy zespół złego wchłaniania i celiakię. Czy to się potwierdzi to zobaczymy. Na razie wiem że są nieprawidłowości w pęcherzykach w jelitach ale jestem laikiem i się na tym nie znam. Mam nadzieję że lekarze nam tu pomogą i w końcu wyjaśni się sprawa naszego brzucha.
Od kiedy wprowadziłam stałe pokarmy kupy mojego syna były i są nadal masakryczne nie mówiąc o przelewaniu w brzuszku. Czasami miałam wrażenie że jego brzuszek wybuchnnie bo nie dosyć że był wzdęty to jeszcze te odgłosy ale lekarze nic sobie z tego nie robili.
Byłam w piątek u pediatry i chciałam zrobić małemu podstawowe badania kał mocz i krew. Jednak ta po usłyszeniu całej listy niepokojących mnie objawów dała nam od razu skierowanie na oddział pediatryczny żeby. Nas zdiagnozowano. Wstępnie mamy zespół złego wchłaniania i celiakię. Czy to się potwierdzi to zobaczymy. Na razie wiem że są nieprawidłowości w pęcherzykach w jelitach ale jestem laikiem i się na tym nie znam. Mam nadzieję że lekarze nam tu pomogą i w końcu wyjaśni się sprawa naszego brzucha.
Aragona1, jak nie straszna Ci dłuższa podróż to wybierzcie się do prof Macieja Kaczmarskiego z Białegostoku On co prawda niedawno przeszedł na emeryturę ale przyjmuje prywatnie. Jak wgoglasz to wyskoczą Ci namiary. To naprawdę bardzo mądry lekarz. Albo zapisz się po poradni gastrologicznej (lub poproś pediatrę o skierownie do szpital na oddział) w Białymstoku tam gdzie profesor pracował. Może oni coś poradzą.
dokładnie tego samego wysłałam w linku wyżej 

- dorciap1975
- Forumowicz
córa ma 3lata.waży 14kg.od czerwca tego roku przytyła pół kg,kupy zielone ,takie ciemne,zgniło-zielone-uformowane i czasem luzne.mleko wykluczone(nietolerancja na mleko,mimo badania z krwi ujemne)pod oczami podkrążone-sine wręcz...waga moim zdanie rosnie za wolno,jest dzieckiem szczupłym.syn ma celiakie od 4lat,córka jest pod kontrolą gastroenterologa też w tym temacie-Celiakia u niej wychodzi ujemna dziś.
martwią mnie te kupy,które utrzymują sie tyle czasu,co robic,podpowiedzcie cos,gdzie uderzyc,jakie badania zrobic żeby cokolwiek wiedzieć,wykluczyc bądz wpaśc na trop?może to nietolerancja na gluten,bakteria jaks w jelitach,no nie wiem....
martwią mnie te kupy,które utrzymują sie tyle czasu,co robic,podpowiedzcie cos,gdzie uderzyc,jakie badania zrobic żeby cokolwiek wiedzieć,wykluczyc bądz wpaśc na trop?może to nietolerancja na gluten,bakteria jaks w jelitach,no nie wiem....
Syn Mateusz na diecie od lutego 2010