Szczecin
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Szczecin
ja polecam sklep Ekodeli (róg piastów i jagiellońskiej). mają bardzo duży wybór produktów bezglutenowych, mąki, ciastka, makarony, budynie, kisiele, napoje zbożowe, pieczywo. w każdy czwartek mają dostawę. jeśli czegoś nie mają bez problemu można zamówić. gorąco polecam
W Auchan też mają co nieco.
W sklepach rybnych seamor mają naturalne przyprawy w rozsądnych cenach. Kupiła i jak dla mnie są bezpieczne, a należę do osób wrażliwych.
Dzisiaj w Auchan zabrakło mąki schar, ale mam za to sos sojowy bg za niezłą cenę. Mają też zielone makarony w dobrej cenie.
Czy ktoś z was wie gdzie u nas można kupić bg opłatki wigilijne?
-
- Nowicjusz
Anja, ja nigdzie stacjonarnie w Szczecinie nie widziałam, ale możesz zamówić przez internet, np. z Bezglutenu 

Celiakia od września 2013 

Na Chopina jest jeden sklep jak się nie mylę nazywa się Fish Eco Shop (kilka sklepów obok siebie, niby sieć czerwona torebka), co prawda pieczywa nie znalazłam, ale jeśli ktoś jest z okolic Arkońskiego to może mu być blisko. Na Zakolu również jest jeden większy sklep z bezglutenowym jedzeniem. Pani, która tam pracuje ma dużą wiedzę i potrafi doradzić. O dziwo w jednym ze sklepów sieci Stokrotka znalazłam pieczywo bezglutenowe.
Przypadkiem trafilam do tesco po remoncie. Maja polke bg,ale ceny pooowalaja. Wszystko drozsze niz w sklepie eco kolo placu lotnikow. Makaron kukurydziany 12 zl -dla porownania auchan od 3.8 za paczke. Jedynieco maja tansze,to sos sojowy bg
Z tego co się dowiedziałam od mojej babci piekarnia z Karska ma chleb bezglutenowy w swojej ofercie, niestety nie wiem jak z dostępnością akurat tego wypieku w Szczecinie, ale jeśli ktoś przebywa w Nowogardzie to znajduje się tam sklep firmowy i chleb można spokojnie dostać 

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Jeżeli to jest zwykła piekarnia, to raczej na pewno ten chleb nie jest bezglutenowy
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Też bym nie ryzykowała. W termomixsie wychodzą super chlebki.
Nie mam po nim żadnych objawów, pieczony jest w specjalnej formie i z tą formą się go dostaje - nikt go na miejscu nie kroi.Anula80 pisze:Jeżeli to jest zwykła piekarnia, to raczej na pewno ten chleb nie jest bezglutenowy
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Musiałby być pieczony w całkowicie osobnych piecach, w innym pomieszczeniu, odizolowanym od reszty produkcji, forma tu niewiele zmienia.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Jak ktos nie ma dolegliwosci jelitowych zaraz po zjedzeniu glutenu,to ciezko go wykryc.