King Oscar - konserwy rybne
Moderator: Moderatorzy
Re: King Oscar - konserwy rybne
Jeszcze nie kosztowałam
w poniedziałek jadę na wakacje więc na pewno spróbuję i dam znać jak smakują. Macie jakieś pomysły co można wziąć na wakacje? Na razie mam konserwy, chleb, ser żółty i pomidorki.

wafle r-k, chrupki, lizaki, cukierki,kabanosy, nutellę, żelki...co tam lubisz.
i jak te konserwy?
i jak te konserwy?
Konserwy pyszne jednak nie jestem pewna czy są bezglutenowe bo czułam się po nich bardzo ciężko, nie potrafię nawet tego wytłumaczyć. Nie wiem czy to przez te konserwy ale więcej ich nie kupię.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Zjadłam dziś na śniadanie pół puszki szprotek w sosie pomidorowym i nockę mam z głowy. Ostatnio tak miałam po zjedzeniu pizzy podczas prowokacji
więc podejrzewam, że coś z nimi może być nie tak 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
wielka szkoda, ale dzięki dziewczyny za info.
To bardzo dziwne co piszesz, ja je też jadłem i nic mi nie jest...może to po czymś innymAnula80 pisze:Zjadłam dziś na śniadanie pół puszki szprotek w sosie pomidorowym i nockę mam z głowy. Ostatnio tak miałam po zjedzeniu pizzy podczas prowokacjiwięc podejrzewam, że coś z nimi może być nie tak

Ja także po zjedzeniu tych konserw zle sie czuje, najpierw myslalam ze moze cebulka jest powodem ,bo lubie sobie drobno posiekac do konserw rybnych cebulke ale ostatnio zjadlam bez cebulki i o zgrozo, juz nie zaryzykuje wiecej 

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Mnie się wydaję, że to jest coś w przecierze pomidorowym, którego oni używają. Miała to samo po makreli w pomidorze, ale już sardynki w oliwie były ok. Ogólnie unikam wszystkich ryb w gotowych sosach.
też tak uważam i niestety badania Stowarzyszenia potwierdziły takie zjawisko. Konserwa w sosie miała niebotycznie dużą ilość glutenu mimo braku jakichkolwiek podejrzeń.
-
W oleju też kupiłam ich konserwy, ale na razie boję się spróbować. Szkoda mi zarywać nocy 

W oleju jadałam też i nic mi nie było. Może warto spróbować..
Tylko ten nieszczęsny przecier pomidorowy..
Tylko ten nieszczęsny przecier pomidorowy..

-
- Aktywny Forumowicz
Kupowałam je - w cenie około 6.60,- chyba. No a teraz pokazały sie w moim sklepiku za 4.50,- Niektórzy handlarze to ceny chyba z sufitu spisują 

Dzisiaj w intermarche moją uwage zwocily rybki w puszkach tej oto firmy, jakas nowosc z takim otwieraniem a'la sreberko i napis produkt bezglutenowy ,chyba z 5 rodzaji tych ryb bylo. Czy ktos juz widzial, sama jestem ciekawa czy rzeczywiscie bezglutenowe ,czy tylko maja napis a wskladzie to nie wiadomo co
o np. cos takiego https://www.frisco.pl/pid,88863/n,king- ... ,product#!

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
-
- Forumowicz
na pewno bezglutenowe skoro tak napisali, a od wielu lat producent podtrzymuje zdanie, że trzeba czytać ich etykiety. ja jestem bardzo wrażliwa na gluten, a jem już od dobrych 2 lat King Oscara i nic mi nie jest
a w sumie większości z nich próbowałam, więc w tym przypadku też są na pewno ok 

-
Ja po ich puszce w pomidorach miałam objaw jak po zjedzeniu glutenu, więc nie jestem tego taka pewna