Tortilla
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Tortilla
ja często robię bo bardzo lubię, a bezglutenowe ciężko dostać
zawsze można 'spiąć' wykałaczkąJagoda225 pisze:pyszne i bardzo zdroweprzynajmniej wiemy co jemy
ja mam zawsze problem z zawinięciem tortilli no ale może kiedyś dojdę do wprawy

Racja, do podania musi ładnie wyglądać
tak podaja te tłuste hamburgery w knajpach z wykałaczką a po wyjęciu wszystko i tak się rozpada
przepis rownież podbieram!

Pytanie z innej beczki - jak robicie tortillę, że nie nie kruszy? w moim wykonaniu zawsze gdzieś pęknie i wszystko wycieka 

ooo... zrobię w weekend! Dobrze że znalazłam wasze forum.
adelajda, liczę na Ciebie!!! 

Ja ostatnio dodaję do wszystkich ciast itp. łuski babki jajowatej. Ładnie trzyma wilgoć i właśnie ciasta, chleby itd nie kruszą się. Może i w tym cieście też by pomogło.
Czy wlasciwosci babki jajowatej nie beda te same, co babki plesznik?
będą będą 

Jednak czegos sie ucze 

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
W zielarskim dostanę tę babkę na pewno bezpieczną? Ostatnio mam coraz większe obawy co do czystości wielu produktów
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Ja kupuję na allegro z apteki ( bo jest tańsza i nie muszę latać po mieście). Mam obydwie. Jajowatą ze względu, że jest jasna trudno dostrzec w cieście. Płesznik jest czarny i dodaję tylko do chlebów.
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Anja ile tej babki płesznik dodajesz do chleba z mąki 500g? Mielisz czy tak siup? 

Średnio do 2 łyżek na 500 gram. Do ciast na oko, ale nie przesadzam, bo zakalec wychodzi.
A jeszcze jak daję ( o tak siup) do chleba, to rezygnuję z ziemniaka. Robię na drożdżach taki jak w atelier smaku - gryczany. Wychodzi pycha. Jest mięciutki 3 dni.