Syn ma brzydkie kupy, waga stoi :(
Moderator: Moderatorzy
Re: Syn ma brzydkie kupy, waga stoi :(
dorciap1975,
załóż oddzielny, "swój" wątek dot. Twojej córci, tam pogłówkujemy. Tu się pomiesza.
Napisz wszystko co do tej pory się działo, wyniki badań, dane córki, sugestie lekarzy itd.
załóż oddzielny, "swój" wątek dot. Twojej córci, tam pogłówkujemy. Tu się pomiesza.
Napisz wszystko co do tej pory się działo, wyniki badań, dane córki, sugestie lekarzy itd.
Kolejny pobyt na oddziale gastro.. I nadal nic nie wiemy, badania w kierunku nietolerancji glukozy, fruktozy- wykluczone. Badania dotyczące celiakii P/c. p. endomysium (EmA) w kl IgA i P/c. p. endomysium (AGA) w kl IgA i w klasach IgG nie stwierdzono. Wykluczyli celiakie. Zgonili na patologiczną e. coli. Teraz stolce uformowane, 2 dziennie, nadal świecą, w brzuchu się przelewa 

A biopsji nie było, nie będzie??
Przeciwciała mogą być ujemne, a celiakia pustoszy jelita i cały organizm.
Przeciwciała mogą być ujemne, a celiakia pustoszy jelita i cały organizm.
Nie widza takiej potrzeby!!!
Dobrze wygląda, morfologia idealna, na celiakię im to nie wygląda, szkoda męczyc dziecko 
Dziś testy skórne płytkowe, zaczyna się czerwień przy marchwii, ziemniaku i żółtku. Czy alergia może iść w parze z celiakią???? Jutro ostateczny odczyt.

Dziś testy skórne płytkowe, zaczyna się czerwień przy marchwii, ziemniaku i żółtku. Czy alergia może iść w parze z celiakią???? Jutro ostateczny odczyt.
Oczywiście , że mogą iść w parze!
No to załamka, bo wynika z tego, że alergia tez jest. A może tylko alergia? Czy alergia pokarmowa może dawać objawy wzdętego brzuszka i bulgotania, śluzu w stolcu? jestem do grudnia bez samochodu, sama, nie ruszę się nigdzie dalej.. Kusi mnie ten Białystok, może tam coś w końcu poradzą, bo ja już po prostu nie mam siły. lekarz rodzinny stwierdził, że ja mam depresję i wyszukuję się u niego chorób!!!! W szpitalach patrzą na mnie i męża jak na kosmitów, że wymyślamy okropnie, bo dziecko to okaz zdrowia, a jelita podniszczone rota i bakterią. każą czekać, az się wygoją i wprowadzać mleko... Jak dla mnie jest lepiej, ale to bulgotanie nie daje mi spać spokojnie.. I ta świecąca kupa! Tyle dobrego, że kupki są 1-2 dziennie...
Alergie mogą dawać objawy z każdego układu, te które wymieniasz jak najbardziej.
A dziecko pije mleko krowie? Je przetwory mleczne?
A dziecko pije mleko krowie? Je przetwory mleczne?
Nie, od dawna jest na Nutramigenie, wykluczyłam ze wszystkiego mleko. Wczoraj z testów płatkowych wyszło kilka produktów które je na co dzień, np. marchew, żółtko czy ziemniak. Ale dziś plamki znikają, więc nie wiem na ile to wiarygodne.. Wieczorem drugi odczyt.
Potwierdził nam lekarz, marchew i jajo (białko i żółtko) silna reakcja..
No i teraz eliminacja i czekanie na upragnioną poprawę!!
Marchew i jaja to pikuś
Marchew i jaja to pikuś

Póki co test był tylko na 10 składnik ów (i na 3 zareagował), więc daleka droga przed nami... Leeloo masz alergię prócz celiakii? Jak doszłaś do tego czego Ci nie wolno? Jak się nie poprawi mimo eliminacji to będę gnębić lekarzy o tą celiakię..
I jeszcze jedno pytanko-wprowadziłam synkowi komosę ryzową, niestety mimo już ładnych kupek, komosa niestrawiona
I nie wiem co o tym myśleć, nie toleruje jej czy jak? Nie podawać póki co? Czy jelita jednak coś z niej wyciągną?
I jeszcze jedno pytanko-wprowadziłam synkowi komosę ryzową, niestety mimo już ładnych kupek, komosa niestrawiona

10 składników? uuu to bidnie..
wydaje mi się, że z komosą jest tak jak np. z sezamem. wyciągamy z niego co najlepsze i osłonka wydalana jest w całości..a jak Ty jesz, to też widzisz ją w toalecie?
wydaje mi się, że z komosą jest tak jak np. z sezamem. wyciągamy z niego co najlepsze i osłonka wydalana jest w całości..a jak Ty jesz, to też widzisz ją w toalecie?
On miał testy płatkowe na pleckach, 2 razy po 5 na plasterku, więcej się nie da jednorazowo
Następnym razem będą kolejne.. U siebie się nie przyglądałam szczerze mówiąc, ale bardzo dziękuję za info, że osłonka jest wydalana, czyli wsio ok, mogę podawać dalej 

Dziś części kupki, bardzo ciemna, chyba czarna
Część normalnie brązowa. Doczytałam, że może to być krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego
Leeloo, kiedyś pisałaś, że krew to raczej smuzki, a jak część masy jest taka ciemna? Moze to być od leków, np. antybiotyku, który teraz bierzemy?

Antybiotyk robi swoje biednym jelitom, mimo tony probiotyków mamy po 3 brzydkie kupki, antybiotyk był konieczny, bo wszystko wskazuje na podłoże bakteryjne plus wysoka gorączka
My juz chyba nigdy się z tego nie pozbieramy