Zupa amarantusowo-porowa
Moderator: Moderatorzy
Zupa amarantusowo-porowa
Zupa amarantusowo-porowa
dostałam ten przepis w sklepie ze zdrową żywnością
Składniki:
20 dag poppingu
1 litr wywaru z jarzyn
1 cebula
3 pory (tylko białe części)
2 łyżki oliwy
Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Pokroić cebule i pory. Udusić na patelni z oliwą. Dodać do gorącego wywaru i razem gotować 20 minut. Dodać popping i gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić ziołami, posypać posiekanym drobno szczypiorkiem.
dostałam ten przepis w sklepie ze zdrową żywnością
Składniki:
20 dag poppingu
1 litr wywaru z jarzyn
1 cebula
3 pory (tylko białe części)
2 łyżki oliwy
Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Pokroić cebule i pory. Udusić na patelni z oliwą. Dodać do gorącego wywaru i razem gotować 20 minut. Dodać popping i gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić ziołami, posypać posiekanym drobno szczypiorkiem.
Ostatnio zmieniony wt 16 maja, 2006 19:50 przez Agniesia, łącznie zmieniany 2 razy.
Agniesia, no teraz jest faktycznie bardziej poprawione, ino jedna nieśmiała uwaga - to powinno być "popping" (od "pop") a nie "pooping"(od "poop" ) (tutaj masz wszystkie znaczenia słowa poop, chodzi mi zwłaszcza o te slangowe). W przepisie to jakoś tak niezbyt smacznie brzmi 
Sorry, że się czepiam - zboczenie zawodowe...
Sorry, że się czepiam - zboczenie zawodowe...

"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"