Celiakia a ciąża 2

Czyli najważniejsze i najczęściej poruszane tematy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Re: Celiakia a ciąża 2

Post autor: Leeloo »

takie fajowe koce można dostać, że to wcale nie głupi pomysł :sylwester:

powodzenia u gina, Gosia!
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: pleomorfa »

No np. taki kocyk w pierniki ... :sylwester:
Ja tu taki genialny pomysł, a potem takie genialne rozwinięcia :053:

Ja też czekam na sprawozdanie z wizyty :)
A jak tam reszta naszych dzieciaczków?
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
Magda79
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: Magda79 »

ja już po wizycie
ech, radość miesza mi się z obawami jak zawsze
dzidziuś żyje, kopie, wymaz wyszedł ok, żadnych bakterii, jakieś pojedyncze niegroźne grzyby jedynie
niestety szyjka delikatnie się skróciła, niby tylko 3 mm, ale zawsze :039: luteina zostaje, doszło żelazo bo i krwinki i HG i reszta wskaźników poleciała w dół, więc tyłek mi zatka zupełnie :039:
za 2 tygodnie kolejna wizyta :/
generalnie zwolnić, lenić się i tyle ;)

dziś bym dostała zwolnienie, ale powiedziałam że za tydzień od gina z przychodni wezmę, żeby nie było że kupuję je na prywatnej wizycie,mam tydzień aby zrobić sobie w pracy porządek :okulary2:

i chyba ni e będę zmieniała koloru linijki - róż po raz drugi zawita w nasze progi :D
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Madzia no to masz czarno na białym- hamulec i głaskanie po brzuchu.
no i super, że kolejna dziołcha, babki są silniejsze pod każdym względem :boks:
Awatar użytkownika
sandyy

Post autor: sandyy »

Gosia jak wizyta?

Madzia tylko ten tydzien ogarniaj, ale ju noł na luzie, bez stresu, bez biegania. Rozumiemy sie :)?
Glaski po brzuniu dobra sprawa :D
Gratuluje dziewczynki, roz jest spoko :)
GOSIASIT
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: GOSIASIT »

Sorki ale jakaś kiepska jestem, nie śpie po nocach bo mała zapalenie oskrzeli ma i łazi po nocy...
u gina ok jednego i drugiego, na 4D byłam u prywaty w cenie wizyty, niestety moje złośliwe dziecię położyło rękę na twarz i nic nie było widać, jedyne to 100% że dziewczynka bo nogi rozłożyła hehe.
Od picia soku z buraków moja morfologia nieco się poprawiła, także nie jest źle.
Poza tym że chodzę jak ćma to ok.
pozdrawiam was babolce
Są ludzie i ludziska,tych drugich niestety jest jakby więcej...
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

4D- to jest bajer :sylwester: szkoda, że nie dało rady jakoś pomanewrować brzuchem, co by ta łapka zmieniła pozycję g:P będzie jeszcze możliwość takiego badania?

cieszę się, że morfologia lepsza. do dziś nie mogę znaleźć jasnych dowodów na faktyczne działanie buraków na krew, ale mniejsza tu o to. ważne, że mimo wszystko jest to super zdrowe i wyniki lepsze!

ale jak mała się podleczy, to chyba wróci normalny rytm dobowy?
Awatar użytkownika
sandyy

Gosia ciesze sie, ze mimo wszystko info jest dobre :)))
GOSIASIT
Forumowicz
Forumowicz

No kazał mi się kulać po kozetcce hehe na boczek układać itp. stukał palcem mi w brzuch, ale nic z tego, od maleńkości złośliwe to takie. Mówił że może spróbujemy na następnej wizycie. Z pierwszą córka robiłam 3 razy i w końcu lekko twarz było widać, bo też zawsze zakryta, także chyba będę mieć dwie złośnice niedługo w domu zamiast jednej hehe.
No mam nadzieje że w tym tyg do przedszkola pójdzie, ale wczoraj skończyła leki i dziś od nowa kaszel mokry i 37,3 się trzyma, zwariuje. Myślę już czy gdzieś jakiś śladów glutenu nie zjada, bo kiedyś też tak było jadła jakieś chrupki ciągle bo skład ok a nagle bierzemy z półki w sklepie a tam z stąd ni zowąd napis (zawiera gluten) i już ich nie kupowaliśmy a ona 2 miesiace z zapalenia oskrzeli wyjść nie mogła. Może teraz też tak jest, bo to już 2 tygodnie ponad się ciągnie.
Teraz nie piję soku, bo już na sam widok mi niedobrze, zobaczę efekt morfologii za miesiąc i porównam czy to rzeczywiście od tego czy może witaminy bo teraz biorę inne, bo w promocji były :-)
Magda79

Gosia fajnie że wsio ok :)

w pierwszej ciąży też robiłam 3d - fajne takie trójwymiarowe zdjęcia, mam kilka ujęć buźki z 26 tc, ale jak pomyślę ile mnie to kosztowało 10 lat temu :okulary:
ciekawe ile teraz wynosi, bo specjalnie kosztować się już n a takie rzeczy nie będę :okulary: i tak sama wizyta kosztuje mnie 150, a teraz mam 2 w miesiącu :039:

ja mam totalny spadek formy :039:
chyba zaczynam odczuwać anemię, krwinek czerwonych mam poniżej 3,5, Hg co prawda 11, ale kiepsko się czuję, męczę się niesamowicie, zasypiam wieczorem żeby obudzić się nad ranem, mam mdłości i w ogóle jest do kitu :okulary2:
z drugiej strony rozpiera mnie energia od wewnątrz, tyle bym zrobiła, podziałała a ni e mogę :/
Awatar użytkownika
sandyy

Gosia cala lipa w pilnowaniu diety dziecka... ciekawe, co jest przyczyna. Mam nadzieje, ze sie wyjasni i bedzie wsio ok :)

Madzia gorsza passa chwilowo, uszy do gory :)
Lekarz cos proponuje na slabe wyniki?
Magda79

n a razie mam żelazo 80mg, o dziwo na razie mam spokój w jelitach po nim :galy:
biorę co drugi dzień n a zmianę z Pregną - tam jest żelazo 25mg, jod i wit D + coś jeszcze, zapomniałam zapytać czy mogę te dwie tabletki jednego dnia brać więc biorę na zmianę n arazie

ja dziś do gina do przychodni, zobaczymy co on wymyśli, muszę go jakoś nakierować na moją krótką szyjkę i luteinę, no i zapytać czy mam brać żelazo, kombinacje nie z tej ziemi :okulary2:
GOSIASIT
Forumowicz
Forumowicz

Magda i co i co i co powiedział gin?
Neti_77
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Neti_77 »

Hej Kobietki, pierwszy dziś wpis poleciał w kosmos, może drugi będzie miał więcej szczęścia... nie było mnie miesiąc, jeden z najdłuższych miesięcy w życiu, wyjęty z życiorysu... miałam amniopunkcję, zaliczyłam też szpital bo pojawiła się krew :( a od wczoraj wiem, że zamieszkuje mnie Syneczek - Stasieczek, który ma mega-super-extra-prawidłowy kariotyp :):):) czuję jakby mi ktoś zsunął z wątłych piersi Tatry z Sudetami i Karpatami - mogę oddychać :) NIE DO WIARY!!! :):):) Stanley ;) ma się dobrze i zaraz zaczniemy 18 tc.
Uśmiecham się do Was najszerzej i najszczerzej :)
jeśli nie możesz mówić co myślisz, to po co myśleć?
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Neti, miód na duszę!!!!
Stasiu piękne imię!

Gratuluję przetrwania szpitala, badań, gór i idealnego kariotypu- w końcu mama też jest megasuperextra :bunny:
ODPOWIEDZ