(ok 12 szt)
1 szklanka amarantusa ekspandowanego
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki ziaren słonecznika
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
*** dodałabym przyprawy do pierników

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni.
W tym czasie łączę w misce wszystkie składniki.
Blachę do pieczenia wykładam papierem.
Z powstałej masy formuję ciasteczka i układam je na blaszce.
Ciasteczka piekę 8-10 min.
Studzę na kratce.
Wskazówki:
Aby nadać ciasteczkom kształt serduszek używam foremki.
Kładę ją bezpośrednio na papierze do pieczenia, do środka nakładam łyżkę masy i ugniatam.
Następnie lekko unoszę foremkę, tak aby na blaszce zostało ciasteczko.
źródło:
http://merycookme.blogspot.com/2014/02/ ... z.html?m=1