który Ci nie wyszedł? masz link do niego? pieczesz w piekarniku czy w maszynie? pytaj w śmiało o wskazówki pod przepisami, mamy tu chlebowych ekspertów

Moderator: Moderatorzy
No to może go bardziej "ugotowałaś", niż upiekłaś.Demeter24 pisze:może za bardzo zabandażowałam formę sreberkiem.
nie jest źle, coraz więcej wędlin, parówek, kiełbas, pasztetów jest bg i to do kupienia w zwykłej Biedronce czy Lidlu. Liczba firm, i to takich porządnych, stających po naszej bg stronie stale rośnie. A surowe mięso jest z natury bg (trzeba tylko czytać etykiety przy zakupie mielonego). Wędzonki też raczej są bg.bg przy mięsnej diecie to jest dopiero wyzwanie. Przecież wędlin chyba zawierają gluten, nie? Albo mięso lekko przetworzone - jakiś glutaminian sodu?
taki los, ale bez przesady, dajemy radęNajbardziej mnie przeraża to, że to, co wydawało mi się "bezpieczne" - "może zawierać śladowe ilości" - i teoretycznie trzeba by to wykluczyć...