Właśnie w tv była reklama soku Fruktajl. W pierwszej chwili myślałam, że się przesłyszałam. Ale faktycznie.. "lekka, zdrowa przekąska bez glutenu". Nawet powtórzono dwa razy
Pijam te soki. Skład mają imponujący - tylko owoce. Stąd też pomyślałam, że raczej ten sok nie będzie zawierał glutenu. Potwierdziło się Miłe zaskoczenie.
Pewnie znów będzie głośno na ten temat jak i wokół płatków Cornflakes.
Tak od lata jakos wlasnie pije oprocz tej sliwki, pycha
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
to że sok nie zawiera glutenu albo jest produkowany tylko z owoców nie powinno dziwić. Szkoda że producenci przyzwyczaili nas do produktów tak pełnych polepszaczy że zwykły sok jest czymś dziwnym i specjalnym
Aromaty to tylko aromaty. Nie powinny szkodzić. To tak jakby powiedzieć że wąchanie kwiatów szkodzi bo wdychamy aromaty. Nie ma co popadać w paranoję i doszukiwać się we wszystkim szkodliwych właściwości
Akurat z tym się kompletnie nie zgadzam, bo już z doświadczenia wiem, że z aromatami jest ogromny problem i często zawierają lub mogą zawierać gluten, np. w herbatach. Mam zasadę, że nie kupuję produktów, które w składzie mają aromaty niewiadomego pochodzenia, chyba że mamy informację od producenta, że dany produkt jest bezpieczny
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.