Gdynia
Moderator: Moderatorzy
Zeszły tydzień spędziliśmy w Gdyni, mieszkaliśmy na Starowiejskiej, gdzie jest bardzo dobrze zaopatrzony sklep Lewiatan - cały regał pełen mąk, makaronów, ciastek, kisieli, wafelki itp, plus dwie półki pieczywa Bezglutenu i Glutenexu, dostawy co czwartek. Po drugiej stronie ulicy restauracja Trio - jedzenie ok, bardzo miła i zorientowana w temacie obsługa. Można było nic ze sobą nie brać, tylko naprawdę wypoczywać 

mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
W piekarnii Szydlowski na ul.Swietojanskiej sprzedaja chleb,ktory jak twierdza jest bezglutenowy,kukurydziany......kroja go w tej samej maszynce jak wszystkie inne chleby
,cena 2.50 za bochenek
.......tylko pani ekspedientka powiedziala mi,ze jest tam 10%maki pszennej
przyjelam,ze nie znajac tematu mowi o bezglutenowej mace-skrobii pszennej........wieczorem zrobilam sobie kanapke z w/w chlebka......byl b.dobry ale jakos dziwnie sie czuje......typowe objawy po zjedzeniu glutenu......bol w dole brzucha,zgaga,odbijanie sie........czy ktos kupowal ten chlebek w tejze piekarnii?

bettan
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
My dzisiaj odwiedziliśmy Bio Way bardzo mi smakowało dania oznaczone przekreślonym kłosem obsługa zorientowana w temacie. Spory wybór była i pieczeń z soczewicy, tarta, placki, zapiekanka z ziemniaków i ryż z jabłkami chyba coś pominęłam a i dwa rodzaje zupy serowa (przepyszna) i kalafiorowa też dobra tylko ja akurat kalafiorowej z natury nie lubię
Jadąc do Gdyni nie trzeba brać jedzenia ze sobą bo już sporo punktów odkryłam dla bezglutków
))

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

-
Jasne
Dla mnie to przede wszystkim sklep na placu krakowskim chyb anazywa się żółty cesarz albo należy do ich sieci (wybór ogromny gdybym miała taki u mnie w domu nie robiła bym zakupów przez internet) Jak czegoś nie ma sprowadzają
w realu chleby i podst. produkty, na ul. Starowiejskiej sklep ze zdrową żywnością też mają regał bg, restauracje trio na tej samej ulicy Bio way na ul Władysława i green way tu ulic zapomniała, jeszcze byłam w jednym sklepie ale ulicy nie pamiętam do tego w Rumi w centrum gdzie jest Auchan stoisko z wędlinami bg do wyboru do koloru

-
Mała korekta ja z nazw ulic to zawsze noga ten sklep jest na placu górnośląskim
)) A wczoraj odkryłam niedaleko bio way kolejny sklep ze zdrową żywnością w tym bezglutenowe produkty
)) Ta ul. Władysława nr coś ok 50
po tej samej stronie co bio way poruszając się w stronę realu
Aha a w bio way przetestowałam chyba już wszystkie dania bg i mój hit to ich zupa serowa i polenta. Do szczęścia brakuje mi u nich tylko coś słodkiego

Aha a w bio way przetestowałam chyba już wszystkie dania bg i mój hit to ich zupa serowa i polenta. Do szczęścia brakuje mi u nich tylko coś słodkiego
Ostatnio zmieniony śr 27 mar, 2013 07:30 przez Justyna1982, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Gdynia
Hello !
Znajomy trafił do Gdyni bez jedzenia i internetu
, więc zrobiłem szybki zwiad i znalazłem 6 sklepów z produktami bg.
Mam nadzieję, że to działające sklepy (na wszelki wypadek z telefonami), podaję bo może ktoś jeszcze skorzysta.
1. Sklep ekologiczny BioSklep, tel. 587141212 ul. Filipkowskiego 2, Gdynia Wiczlino (osiedle Wiczlino Ogród)
2. Bio Świat tel. 586618496, 795152633, ul. Starowiejska 16
3. EcoSmaki tel. 587181124, ul. Władysława IV 51
4. W zgodzie z naturą tel 587144214, ul. Morska 112 A (Grabówek)
5. Organic Farma Zdrowia tel. 583452292, ul. Kazimierza Górskiego 2 (poziom 0) Centrum Riviera
6. Żółty Cesarz, tel. telefon 587100386, ul. Bytomska 22 (Plac Górnośląski)
Pozdrawiam
rafjas
Znajomy trafił do Gdyni bez jedzenia i internetu

Mam nadzieję, że to działające sklepy (na wszelki wypadek z telefonami), podaję bo może ktoś jeszcze skorzysta.
1. Sklep ekologiczny BioSklep, tel. 587141212 ul. Filipkowskiego 2, Gdynia Wiczlino (osiedle Wiczlino Ogród)
2. Bio Świat tel. 586618496, 795152633, ul. Starowiejska 16
3. EcoSmaki tel. 587181124, ul. Władysława IV 51
4. W zgodzie z naturą tel 587144214, ul. Morska 112 A (Grabówek)
5. Organic Farma Zdrowia tel. 583452292, ul. Kazimierza Górskiego 2 (poziom 0) Centrum Riviera
6. Żółty Cesarz, tel. telefon 587100386, ul. Bytomska 22 (Plac Górnośląski)
Pozdrawiam
rafjas
-
Z tych co wymieniłeś Żółty Cesarz super wyposażony a jak czegoś nie ma sprowadzą
Super obsługa. Do tego w realu były chleby bg

-
- Nowicjusz
A my zapraszamy do Sklepu piwnego i pubu Poczekalnia który znajduje się na ulicy Kilińskiego 9A w Gdyni 
Jest to jedno z niewielu miejsc gdzie możecie napić się piwa bezglutenowego takiego jak czeski Bernardczy Hiszpańska Daura!
Zapraszamy!

Jest to jedno z niewielu miejsc gdzie możecie napić się piwa bezglutenowego takiego jak czeski Bernardczy Hiszpańska Daura!
Zapraszamy!
Ostatnio zmieniony śr 27 sie, 2014 20:17 przez PiwiarniaPoczekalnia, łącznie zmieniany 1 raz.
W Auchan w Rivierze (poprzednio Real) pojawił się całkiem zacny dział "eko" w tym także artykuły typowo bezglutenowe. Wybór jest naprawdę spory: pieczywo, ciastka, słodycze itp., widziałam nawet gotowy bezglutenowy mix do karpatki 

-
- Nowicjusz
Po informacje o dostawach bezglutenowego piwa zapraszamy na nasz FanPage: Pub Poczekalnia
Miod na moje uszy (i na brzunio tez
) - przy najblizszych odwiedzinach Gdyni - musowy przystanek 

Greenfood Sklep
Zapraszamy do nowo otwartego sklepu ze zdrową żywnością Greenfood-sklep.pl. W ofercie mamy duży wybór produktów i przypraw bezglutenowych.
Nowo dodane produkty bezglutenowe:
MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY FUSILLI BIO BEZGLUTENOWY 250 g - ALB-GOLD
MAKARON PENNE Z RYŻU BRĄZOWEGO BIO BEZGLUTENOWY 250 g - ALB GOLD
MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY SPAGHETTI BIO BEZGLUTENOWY 500 g - ALB GOLD
oraz przyprawy
Cząber gramatura 50g
Cynamon mielony 50g
Bazylia 50g
Serdecznie zapraszamy !
Greenfood-sklep.pl Sklep ze zdrową żywnością, Gdynia 81-463
Nowo dodane produkty bezglutenowe:
MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY FUSILLI BIO BEZGLUTENOWY 250 g - ALB-GOLD
MAKARON PENNE Z RYŻU BRĄZOWEGO BIO BEZGLUTENOWY 250 g - ALB GOLD
MAKARON KUKURYDZIANO - RYŻOWY SPAGHETTI BIO BEZGLUTENOWY 500 g - ALB GOLD
oraz przyprawy
Cząber gramatura 50g
Cynamon mielony 50g
Bazylia 50g
Serdecznie zapraszamy !
Greenfood-sklep.pl Sklep ze zdrową żywnością, Gdynia 81-463
Witam, zapraszamy do naszego sklepu internetowego ze zdrową żywnością i przyprawami.
http://greenfood-sklep.pl/
W obrębie trójmiasta zapewniamy dostawę w ciągu 24 h.
W naszej ofercie znajdą Państwo największy wybór przypraw bezglutenowych w internecie.
Przyprawy w naszej ofercie dostępne już od 1 kwietnia
Lista przypraw:
http://greenfood-sklep.pl/55-przyprawy
Zapraszamy
http://greenfood-sklep.pl/
W obrębie trójmiasta zapewniamy dostawę w ciągu 24 h.
W naszej ofercie znajdą Państwo największy wybór przypraw bezglutenowych w internecie.
Przyprawy w naszej ofercie dostępne już od 1 kwietnia
Lista przypraw:
http://greenfood-sklep.pl/55-przyprawy
Zapraszamy