Może znalazłby się ktoś, kto znalazłby powiązanie między moimi dolegliwościami, albo ktoś kto miał podobne objawy.
W wieku 11 lat wykryto u mnie problemy z tarczycą, TSH 78,68 (0,3-5,0). Stwierdzono wole Hashimoto. Po euthyroxie w rok później TSH wyniosło 0,13(0,3-5,0). Obecnie mam 23 lata. Z badań zrobionych 3 tygodnie temu wynika, że jest lekka niedoczynność, TSH 3,17 (0,27-4,2). FT3 i FT4 za każdym razem było w normie.
W wieku 12 lat pierwsza miesiączka i przerwy, które trwały nawet 1,5 roku. Dostałam Duphaston na wywołanie, brałam go przez rok. Pomimo tego miesiączka dalej rozregulowana, nawet w trakcie brania tabletek. Zdarzało się, że czułam POTĘŻNY ból brzucha w trakcie krwawienia, traciłam świadomość. W wieku 17 lat miałam robione usg, na którym wykazało jajniki z pęcherzykami.
Teraz dostałam Luteinę na wywołanie, mam brać przez 10 dni i zrobić badania.
W wieku 12 lat badanie usg, wykryte na nim guzy sutków. 2 lata później torbiel w lewej piersi, rok później torbiel w prawej piersi. W wieku 21 lat kolejne usg piersi, węzły chłonne z cechami włóknienia, pozapalne. Poza tymi badaniami, bardzo często coś w tych piersiach wyczuwałam.
W wieku 16 lat podejrzenie jaskry. Oczy mnie bolały tak, że nie mogłam się skupić. Dostałam krople do oczu obniżające ciśnienie i po niecałym roku stosowania przeszło. Po badaniach wyszło, że mam jakieś zmiany w gałkach ocznych.
Dostałam refluksu nerek w wieku 8 miesięcy. Kiedy skończyłam 3 latka było już w normie.
Poza tym problemy ze stawami (m.in. zespół cieśni na obu nadgarstkach), zimne ręce i stopy (masakrycznie zimne i ciężkie do ogrzania), trądzik, pękające naczynka, hirsutyzm, zawroty głowy, pieczenie w żołądku (nie mogę wtedy nic zjeść ani się dotknąć), bóle raz pod lewym, raz pod prawym żebrem, wzdęcia (czasem to wygląda jak brzuch ciążowy

Jeśli znajdzie się ktoś taki, kto zechce mi doradzić, będę naprawdę wdzięczna! Coraz gorzej się czuję i trybię, nie chcę się tak łatwo poddawać. Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że w przyszłości po zebranych doświadczeniach, też będę mogła ludziom pomagać