- 3/4 - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 garście świeżego szpinaku
- 4 jajka
- mozzarella
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
1. Szpinak myjemy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie, do momentu, gdy znacznie zmniejszy swoją objętość i odparuje z niego woda.
2. Do miski wybijamy 4 jajka i dokładnie mieszamy, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, sól oraz pieprz.
3. Wymieszane jajka wylewamy na szpinak, ale nie mieszamy. Szpinak powinien być pod omletem.
4. Smażymy pod przykryciem do momentu aż jajka zaczną przypominać omlet. To konieczne, ponieważ omlet trzeba przekręcić, aby był dobrze wypieczony.
5. Przekręcamy omlet. Ja zrobiłem to wyrzucając go na talerz i z powrotem wrzucając na patelnię. Po przekręceniu cały przypieczony szpinak będzie na górze.

6. Na szpinak kładziemy pokrojone plastry mozzarelli. Omlet smażymy jeszcze przez chwilę do momentu, aż ser się rozpuści. Nie martwcie się, jeżeli omlet się trochę rozwali przy przekręcaniu. To normalne.

źródło:
http://kaszomania.blogspot.com/2015/05/ ... grwAG.dpuf