
Jeśli ktoś chce więcej poczytać to zapraszam:
http://www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,1975273.html
Klasyczne brownie
2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady
1 kostka (200 g) masła
100 g mąki (bezglutenowej)
300 g cukru
6 jaj
50 g łuskanych włoskich orzechów
Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.
Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę.
Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.
Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18--20 minut.
Jak tylko dorobie się miksera to zaraz wypróbuję, ciemna czekolada zalega u mnie kilogramami

Pozdrawiam
