Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olusia15
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: olusia15 »

Witam wszystkich
Mam na imię ola mam 26 lat meszkam w Tychach i od maja 2007r jestem ponownie na diecie bezglutenowej- ale w sumie to jest najmniejszy problem ta celiakia
Pozdrawiam Wszystkich!
lawenda
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lawenda »

Witam.
Ja "znalazłam sie tu",ponieważ szukam pomocy dla mojej córki.
Jest malutka i nie rośnie-nie przybiera na wadze.Zaczynam myśleć,że to uczulenie na gluten nie pozwala jej rosnąć-bo juz wszystko chyba wykluczylismy.
Pozdrawiam i zaczynam się wczytywać... :)
Mama_Kubuś
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mama_Kubuś »

Cześć
U mojego syna podejrzewają nietolerancję glutenu, podstawą do tego jest choroba Duhringa, ja nie toleruję laktozy.

Mama I Kubuś...

//moderatorka poprawiła nazwę choroby.
Ostatnio zmieniony pn 31 mar, 2008 17:03 przez Mama_Kubuś, łącznie zmieniany 2 razy.
studentka_hope
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: studentka_hope »

Witam wszystkich ;)

Bardzo się cieszę, iż znalazłam to forum - aż sama do siebie się uśmiechnęłam ;)

Mam na imię Anna, od dłuższego czasu jestem uczulona na laktozę a od pół roku, po długich badań odkryto u mnie celiakię. Lekarz zawsze uważał iż takie straszne bóle, złe reagowane na pewne produkty to jest spowodowane stresem. Brałam wiele leków, a w ogóle nie było lepiej. I tak byłam leczona przez 4lata:( Pod opieką rodziców to jadało sie jednak głównie mięsko i warzywa. A od czasu studiów - oj zaczęły się schody.
Bardzo trudno było mi zrezygnować z wielu produktów. A jak się już udało, co po pewnym czasie zdarzało się sięgać po niedozwolone produkty.
Do czasu, teraz to bardzo silnie reagują na takie produkty.
Podziwiam wytrwałych, a jednak bardzo nie potrafię sobie z tym poradzić - gdy wszyscy wokół mogą wszystko jeść. Jestem studentką i trudno tak samej, pewnie wiecie sami jak to jest;)

pozdrawiam gorąco :)
madllene
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: madllene »

doskonale Cię rozumiem... bo przeżywam to samo....
przesyłam pozdrówka pa pa
// w tym wątku nie prowadzimy rozmów i nie odpowiadamy na posty, po prostu się przedstawiamy. Tak życzliwie przypominam - moderator
Ostatnio zmieniony czw 03 kwie, 2008 13:58 przez madllene, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie pędzi jak karetka.....
an_fish
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: an_fish »

Cześć jestem Ania. Mam 40 lat jestem z Częstochowy

[ Dodano: Pon 07 Kwi, 2008 19:19 ]
Na diecie od 2 miesięcy Często zaglądam na forum i wreszcie postanowiłam się dołączyć :)
:)
katka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: katka »

witam,
jestem mama 18 miesiecznej dziewczynki.Niedawno trafilysmy do gastroenterologa i dostalsymy od razu skierowanie do szpitala w celu wykluczenia ceilakii.Termin mamy wyznaczony na 24 kwietnia.O ceilakii moga swiadczyc u niej przewlekla niedokrwistosc<bierze zelazo od 3 tyg. zycia,jestesmy w por.hematologicznej i tenedencje do tzw. jelitowek>.Szukalam informacji i trafilam tutaj.Bede wdzieczna za przyjecie mnie i porady.
Pozdrawia Katka
Awatar użytkownika
wiosenka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wiosenka »

Jestem za stara na bycie bezglutkiem(30Lat, 2 dzieci glutenowych)...rany...dopadło mnie 4 miesiące temu i przeszło dość drastycznie...teraz zaczynam znów żyć...ale nadal mało wiem.Czytam całe forum od początku :D będę się uświadamiać...

Witam wszystkich forumowych bezglutków :D
eunika
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eunika »

ojej... nareszcie mogę coś napisać Przyglądam się tej stronie i cały czas coś mi nie wychodziło i nareszcie dzisiaj - hura! Wieczorkiem dodam zdjęcie, a teraz chociaż się przedstawię. Od 3 roku życia jestem na diecie.

//Moderatorka: edytowałam treść postu - jeśli piszesz na forum, musisz pisać zrozumiale. Proszę o używanie interpunkcji. Pytania zadajemy w odpowiednich działach, a najlepiej za nim zadamy pytanie - szukamy, czy nie ma juz na nie na forum odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony pn 14 kwie, 2008 13:03 przez eunika, łącznie zmieniany 2 razy.
Cleo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Cleo »

Witam wszystkich serdecznie
jestem świeża stażem, ale od 14 lat choruje na zespół Leśniowskiego-crohna.Obecnie miałam fazę zaostrzenia i niestety okazało się że nie toleruje glutenu.Bardzo prosze osoby z chorobą crohna i koniecznoscią stosowania diety bezglutenowej o kontakt i rady bo ....no cóz chyba jerstem podłamana.
mój mail: zukowska_aneta@wp.pl
Justi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Justi »

Witam wszystkich bezglutków!
Jestem celiakiem (celiaczką raczej) od urodzenia ale na ponownej diecie dopiero od pół roku. Teraz muszę radzić sobie sama ale jak widzę ilu Was tu jest nie będę się czuła samotnie :) Pozdrawiam
maMima
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maMima »

Witam wszystkich.
Jestem mamą Michała lat 6, w maju 2007 potwerdzona została u synka nietolerancja glutenu.
Pozdrawiam serdecznie
Wanda
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Wanda »

Witam szanownych alergików bądź też ich rodziny ;)
Moje feralne alergie zostały wykryte zaledwie dwa lata temu, ale z kolei jest ich nie mało (poza glutenem, jestem uczulona na białka mleka, laktozę, zarówno żółtko, jak i białko jajka i tak dalej by wymieniać, ale te mi najbardziej sprawiają problem....)
W połowie maja skończę 21 lat, jestem studentką, jednak poza granicami naszego pięknego kraju. I poza moją rodziną. Siłą rzeczy, sama sobie gotuję (i moja mama chyba błogosławi za to wszystkich świętych, jestem jedyną alergiczką pokarmową w mojej wielkiej rodzinie)

Pozdrawiam ciepło!
Ostatnio zmieniony wt 22 kwie, 2008 20:00 przez Wanda, łącznie zmieniany 1 raz.
Na diecie od: 28 kwietnia 2006
Salsero
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Salsero »

Witam.
Jestem studentem z Warszawy. W sierpniu skończe 23 lata.
23,04,2008 (czyli 2 dni temu)lekarz gastrolog stwierdziła( na podsawie endoksopii górnego odcinka przwodu pokarmowego ,wynik- przewlekłe zapalenie dwunastnicy miernego stopnia z cześciowy zanikiem kosmków), że jestem chory na celiakie. . Nigdy wcześniej nie stosowałem diety bezglutenowej. Kto wie może wreszcie skończą moje poszukiwania... przestane mieć afty i przytyje:)
Pozdrawiam bezglutenowo
anilka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: anilka »

Witam, po trwających w sumie rok badaniach wyszłam wczoraj ze szpitala z diagnozą. Mam celiakię. Właściwie cieszę się, że to nie crohn, bo takie było min. podejrzenie.Dzis targaja mną skrajne uczucia-od zadowolenia, że to nic strasznego do załamania-bo w małym mieście jest ciężko dostać coś bezglutenowego.Jednak istnienie tego forum napawa mnie optymizmem. Wiem, że wszystko będzie dobrze i skończą się moje kłopoty zdrowotne. Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ