Co do tarczycy to poza standardowym badaniem na TSH ktore dotej pory zawsze bylo w normie to nie interesowalam sie tym problem.
Ja od zawsze mialam jakies wysypki, a to po jajkach, a to od kremow z cytrusami ... Dlatego zawsze uzywam produktow nieperfumowanych.
Jako dziecko mialam reumatyzm(tak mowil lekarz) Pamietam nawet ze dostawalam zastrzyki bo tak strasznie bolaly mnie nogi i rece. Dla kilkuletniego dziecka to koszmar. Do dzis bola mnie stawy "na zmiane pogody" tak sobie to tlumacze. Tre wtedy nogami o materac albo biore cos od bolu. Nie mam juz 6 lat tylo 26 wiec jakos z tym zyje.
Pamietam najgorsze co mnie spotkalo to czyraki. Bylam w gimnazjum. Mialam je na lokciach, przedramieniu na kolanie - byl taki duzy ze wygladalo to jakbym miala dwa kolana a na koncu o zgrozo na ustach - gorna warga. Wygladalam jak potwor.
Nie wiem skad mi sie to wiezlo. Mama tlumaczyla mi ze urodizlam sie jako wczesniak i mialam tak silna zoltaczke ze przetoczono mi krew. Po roku - nie wiem dlaczego przetoczono mi ja po raz kolejny. Stad niby moje dziwne choroby?
Przez cale studia meczyly mnie potworne bole i zawroty glowy ale tlumaczylam to stresem i brakiem snu. Studia

Mam tez lupiez pstry, dlatego musze co pol roku przez tydzien brac prysznic z nizoralem. Bylam u dermatologa i po wielu latach w koncu stwierdzil ze to wlasnie lupiez pstry.
Odbieglam troche od tematu, ale czytajac o celiaki spotkalam sie z reumatyzmem jako jednym z objawow??
Mam nadzieje ze lekarz niedlugo postawi diagnoze. Boje sie bo w rodzinie byl rak, boje sie o moja trzustke poniewaz zaywalam bardzo dlugo tabletki przeciwbolowe ktore mogly ja zabic, boje sie endometriozy no i zastanawiam sie co z celiakia?
Chcialabym wiedziec co mi jest, cokolwiek to jest. Zaczac sie leczyc i poczuc sie dobrze. Jestem szczerze zmeczona.