Tylko, że dalej nie rozumiem tego mechanizmu. Skoro są gołe to w jaki sposób wchłaniają (Rozumiem, że wchłaniają tylko że mają dużo mniejszą powierzchnię wchłaniania.Tylko, że wyniki pokazują jakby wchłaniały na tyle dobrze, co zdrowe jelita. Chyba,że mają takie dziury, że wchłaniają wszystko jak leci -lepiej niż zdrowe.

Żartuję oczywiście. Sorki to już głupawka. Taką mam naturę, że wszystko próbuję zrozumieć i logicznie wyjaśnić. Wiem, że pewnie nie jesteś w stanie mi na to odpowiedzieć, bo nie jesteś lekarzem, ani naukowcem. Tylko cały czas mi to siedzi w głowie, bo jak dla mnie to niespójne. Porozmawiam o tym z gastrologiem w lipcu, chyba że pójdę gdzieś prywatnie. Ale nie wiem, czy jest potrzeba, bo i tak na to tylko dieta.)
Już podaję tarczycowe:
tsh 0,964 [0,27-4,2]
ft4 16,31 [12-22]
ft3 4,45 [3,1-6,8].
Mam 28 lat.
Co do Twojej ostatniej wypowiedzi to jedno mnie jeszcze zastanawia. Skoro mimo problemów w jelitach wyniki badań mogą być ok. Przeciwciała też mogą nie wychodzić.
To jak mam być pewna, że mój syn, aby na pewno jest zdrowy. Nie chcę mu na siłę robić gastroskopii i nie chcę przesadzać. Chyba zostaje mi poczekać i uważnie obserwować.
A tak zmieniając temat to chciałam się pochwalić, bo od 17 kwietnia jestem na diecie (wtedy miałam gastroskopię), tylko z jednym ale- głupia myślałam że bezglutenowe komunikanty są stosowane powszechnie (myślałam, ze to ogólnie wprowadzili, bo tak to rzeczywiście trochę zamieszanie się robi), a nie, że trzeba to dogadać z księdzem.
Więc moją dietę szlag trafił

. Chociaż i tak widzę różnicę, bo nie mam już takich strasznych wzdęć.