Od jakiegoś czasu ogólnie rzecz biorąc źle się czuje, pamięć sięga tak już kilka lat wstecz, lecz jak to się mówi jak się człowiek przyzwyczai to nie wie kiedy to mogło się zacząć. Po pierwsze osłabienie, ja to mówię że mam zero mocy,jak kiedyś mogłeś wszystko zrobić teraz zmuszam się oby wstać i i iść do pracy, już nie wspominając o inny życiowych czynnościach. Ciągle wmawiałem że to z przepracowania, bo generalnie fizycznie pracuje pracowałem, ale jak po zmianie pracy przez pół roku praktycznie byłem wolny, i przez ten czas jakby się pogorszyło, wstajesz z rana i masakra, jakbyś nie spał z tydzień i tak dzień w dzień. W sumie od roku chodzę po lekarzach i patrze co mi oni poradzą. W końcu rodzinny, dał badania na żelazo, no i niby strzał w dziesiątkę, za niskie, coś 60 na min 90 czegoś tam. przypisała tabsy i z uśmiechem ze za 3 miesiące będzie już lepiej, i zrobić ponowne wyniki..ok, po 3 miesiącach ani lepiej a raczej gorzej, .. (w sumie ten wykres jest spadający non stop jak na moje oko) po tych 3 miesiącach żelazo zamiast wzrosnąć, spadło do 50, no to coś nie tak, daje skierowanie do hematologa z objawami anemi.. i w tym czasie juz gogluje od czego, dlaczego i trafiam między innymi tutaj na tą chorobę. Doktorka hematolog, od razu strzela że nie wie po co robi sie te wyniki na żelazo jak to one niczego nie odzwierciedla, no to ja gały jak to to po co to... dalej cisnie ze jak zmęczony to musze sie wyspać itd

Ale teraz idąc tropem celiaki, z poczatku roku też robiłem testy z krwii czy jestem na coś uczulony z jedzenia, cały pakiet wykupiłem no i nic, zero, tylko na kraby jakieś małe dygnięcie.. ale przeczytałem że alergia na zboża,czy na gluten,ale to nie to samo co ta celiakia, i dalej w kropce. Kiedyś za małego miałem też te testy alergiczne skórne, i też ok.
Czytając tutaj na stronie, objawy -
bóle i wzdęcia brzucha - mniej bólu, ale ciągle cos mi tam szumi się przelewa.
biegunki tłuszczowe lub wodniste - tutaj raczej wodniste jak juz, ogólnie 3 razy dziennie to dla mnie nie wyczyn, im więcej zjesz ty więcej razy

utrata masy ciała, chudnięcie - od chyba 14 lat jak pamiętam waga +-2kg na niskim poziomie, ale w bmi się chyba to mieści
zaburzenia rozwoju u dzieci -
niski wzrost - w sumie 1,7 to niewiele

zmiana usposobienia, często depresja - no tu gdybym poczytał o depresi może też bym coś znalazł

niewyjaśniona niedokrwistość z niedoboru żelaza -tak jakby
podwyższony poziom cholesterolu - chyba nie
afty i wrzodziejące zapalenia jamy ustnej (bardzo charakterystyczne) - kiedyś lata temu miałem takie bąble
niedorozwój szkliwa zębowego - nie
ciągłe zmęczenie= jak najbardziej
zaburzenia neurologiczne (neuropatia obwodowa, ataksja, padaczka) - czasami kręci się w głowie jakbym miał stracić przytomność, ale to takie sekundowe
uporczywe bóle głowy - nie
depresja - nie ogarniam tego
wczesna osteoporoza, bóle kostne i stawowe - stawy ciskają, ale to moze przez prace
problemy ze skórą (sugerujące chorobę Dühringa – skórną postać celiakii) - nie wiem
nawykowe poronienia, problemy z płodnością - nie wiem
współistniejące choroby autoimmunologiczne nie wiem
Tak więc, jakby sporo tego wychodzi, a ze ani hematolog ani rodzinna twego nie podłapała, a dawałem znać czy moze to to.. pozostaje się wykosztować i sprawdzić samemu.
Mam takie badania, w okienku pani jakoś nie zorienowana, wcześniej poszedłem z karteczka na co ma być robione przepisane tutaj z forum ale nie mogła babka w okienku podpasować do niczego co mają i ogólnie jedna inaczej druga inaczej to juz na siłę nie cisnąłem, tak więc tutaj te moje pytanie, od czego zacząć z tego co jest do wyboru

ale tutaj jest tyle tego że nie ogarniam.
http://www.diag.pl/Oferta-badan.28.0.html
Wiem że ogólnie lekarze nie lubią leczyć czegoś czego się nie widzi, taki przykry to przypadek, ale ja widzę że jestem juz kompletnie rozbity.
Jeszcze niedawno przeczytałem że praca 3 zmianowa ( a w sumie mam jeszcze gorszy system) też potrafi siać spustoszenie, ale tego nie wyeliminujesz nie zmieniając jej

Również chodzi mi po głowie że mam tą grzybicę żołądka, podobne objawy.
I na koniec, że to może być jakiś nowotwór...
Pozdrawiam