Od stycznia męczą mnie przewlekłe bóle brzucha szczegolnie po jedzeniu i rano, a dokładniej nadbrzusza. Dodatkowo wypadają mi włosy, na ramionach pojawiły sie dziwne krostki lekko swędzące, okropne gazy i biegunka po produktach mlecznych, czego wczesniej nie miałam. Przezyłam 4 gastroskopie (styczen, maj, sierpien, i w zeszłym tyg). Podczas tej majowej pobrano mi wycinek z dwunastnicy do badania w kierunku celiakii oraz zlecono : P/c IgG p/endomysium i IgG transglutaminaza tk. Niżej załączam moje wyniki, pani doktor powiedziala, ze nie mam celiakii ale ja mam wątpliwosci, bo nie moge pozbyc się tego bólu i innych objawów

P/c IgG p/endomysium UJEMNE
IgG transglutaminaza tk. 0,09
wynik ujemy <1,0
wynik słąbo dodatni 1,01 - 2
wynik dodatni 2,01-5,0
wynik wysoko dodatni >5,01
Rozpoznanie histopatologiczne
"dwunastnica cz.zaopuszkowa. Materiał zawiera b.b. drobne fragmenty błony śluzowej jelita cienkiego - brak podstaw diagnostycznych".
(przeglądając wątki zauważyłam, że każdy ma podane przy wyniku skale wg Marsha, czemu ja czegos takiego nie mam ?

Dodam jeszcze, że w grudniu bralam antybiotyk na angine Agumentin 1000 niestety bez osłony, nabawiłam sie okropnej grzybicy pochwy, a jak ja wyleczylam, to zaczely sie i trwaja nadal problemy trawienne

Bardzo proszę o pomocne komentarze i rady, co robic. Mam juz dosc bólu brzucha, to odbija sie na mojej rodzinie i narzeczonym

Pozdrawiam
Martyna
Zapomniałam napisać, ze na tej ostatniej gastroskopii w zeszłym tyg nie pobrano mi juz wycinków, pani doktor stwierdzila ze to nerwobóle, ale "dla pewnosci" zleciła badania: CRP, ANA, ASCA, przeciwciała p/ transglutaminazie tkankowiej IgG, p/c EmA IgG. Na wyniki musze jednak czekac 3 tyg.
Na własną ręke zrobiłam sobie badanie z krwi na podstawowe alergeny pokarowe, wynik w tę srodę.
Kombinuję jak sie da, zeby pozbyc sie tego bólu brzucha