Jako dziecko miałam problemy, później długo, długo nic no i trafiło mnie pod koniec studiów :roll: Leczyli mnie na wszystko co wymyślili, jeśli to tak można zwać, raczej stawiali diagnozy na oko. Byłam coraz słabsza, chudsza, spędzałam czas wolny i nie tylko w toalecie, do domu jeździłam tylko samochodem, zeby móc stanąć w razie potrzeby w poszukiwaniu toalety

No i dlaczego zachodziły w ciążę i rodziły kobiety nawet w czasie wojny i wielkiego głodu, przecież też byłyu niedozywione.
Ja zaszłam w ciążę w okresie największego zaostrzenia choroby, dodam jeszcze że mam nadciśnienie, wadę serca i nerek i 3 razy słyszałam że nie wolno mi choćby ze względu na te moje choroby, bo wyciągne nogi i wiele tsam jeszcze innych.
W ciąży czułam się wcale nie tragicznie, owszem meczyły mnie biegunki dalej nie miałam apetytu, byłam może i pobudzona, ale to raczej moja cecha, no i nie miałam apetytu. Jeździłam straszne kilometry autostradami wzdłuż i w szerz Polski, pływałam w morzu, spadłam z dużej wysokości, na dokładkę okazało się że mam też cytomegalię. I wiecie co przytyłam 4,9kg, szyjka skracała się od 7 miesiąca, wyniki na pograniczu i nizbyt poniżej normy, urodziłam pzred czasem skrojona na zimno ale to przez ciśnienie. Jak na ten okres był mały całkiem duży, tylko 1 dzień w inkubatorze, żadnych problemów związanych z byciem wcześniakiem. Dopiero po ciąży dowiedziałam się że jestem bezglutenowa i to pożadnie, mały zresztą też ale to długa droga. I dziewczyny w ciąży nie stosowałam diety bo jeszcze nie wiedziałam kazali mi np. jeść lakcid a ja już siły nioe miałam 8-[
No i mimo tych ich określeń mam 3 letniego malucha, chłopca na dokładkę i co teoria teorią a ja ani nie miałam problemu z zajściem (zabezpieczonko było) ani z donoszeniem. Pozdrawiam i nie martwcie się jak macie być mamuśkami to nic wam tego nie odbierze, a jak ma być bezglutenowe to bedzie, w końcu nie tylko przez geny można zostać bezglutkiem, ale np. po przesadzonej ilości antybiotykow. Mądrzej tylko trzeba układać dietę od samego początku nawet jak tego nie zalecaja